default-logo

A XX-A EDIȚIE A ZILELOR EUROPENE ALE CULTURII IUDAICE

Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor București (CEB), Teatrul Evreiesc de Stat (TES), American-Jewish Joint Distribution Committee (JDC)și Fundația Caritatea au plăcerea să vă invite să luați parte la cea de-a XX-a ediție a Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, sărbătorită pe 1 și 2 septembrie.

Manifestarea a fost inițiata în 1999 cu scopul de a face cunoscute moștenirea culturală și istorică evreiască. La cea de-a XX-a ediție, evenimentul are loc în comunitățile evreiești din 34 de țări: Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

În ziua de 1 septembrie, la Templul Coral din București (Str. Sf. Vineri nr. 9-11) va avea loc un amplu program cultural, care va începe la ora 10, cu un concert al formației Bucharest Klezmer Band. Programul muzical continuă cu o selecție din repertoriul corului Hazamir, organizat de CEB și Centrul Comunitar Evreiesc (JCC). Ambele formații sunt conduse de dirijorul Bogdan Lifșin, avându-l ca manager pe Silvian Horn, vicepreședintele CEB.

Urmează un moment liric și muzical, intitulat „Glasuri feminine din lirica evreiască”, realizat cu participarea extraordinară a actriței Maia Morgenstern, directoarea TES, și a TES Orchestra, invitat special fiind actrița Ana Maria Donosa.

A doua zi, pe 2 septembrie, de la ora 17, tot în cadrul Zilelor Europene ale Culturii Iudaice, la Templul Coral va avea loc un concert pentru două violoncele, arcușurile fiind mânuite de Andrei Kivu și Sergiu Marin, acompaniați vocal de invitata specială, Alexandrina Chelu.

La ambele manifestări, intrarea este gratuită.

Vă așteptăm cu prietenie.

FEDERAȚIA COMUNITĂȚILOR EVREIEȘTI DIN ROMÂNIA

COMUNITATEA EVREILOR BUCUREȘTI

 

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Nicolae Ionita Reply

    Un proiect cultural al filialei Prahova a UZPR: MARI PERSONALITĂȚI ROMÂNEȘTI DE ORIGINE EVREIASCĂ ÎN GRAFICA MONDIALĂ – la… https://www.facebook.com/Personalitati-romanesti-de-origine-evreiasca-in-grafica-mondiala-2092617747441724/

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.