◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Țapinarii au făcut târgumureșenii să râdă pe ritmuri folk la SIMFEST

Țapinarii în concert la amfiteatrul din Cetatea Medievală

Târgumureșenii iubitori de muzică cu idei, schepsis și ironie s-au putut delecta cu un concert savuros al trupei vocal-instrumentale pentru două voci și o chitară Țapinarii, care au cântat în Cetatea Medievală în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului SIMFEST.

Trupa s-a format în 2001 și este compusă din Adrian Tănase, înzestrat cu voce subțire și dotat cu chitară, și Cosmin Covei, înzestrat cu voce groasă și, la fel ca și colegul său, mult umor.

Cei doi muzicieni au declarat că nu se află la prima prezență într-un festival dedicat filmului și culturii și că sunt din ce în ce mai solicitați pentru astfel de evenimente. „Am mai fost la festivaluri de film, ne-am simțit tare bine acolo și nu văd de ce nu ne-am simți tare bine și aici, mai ales că suntem într-un loc superb, în care am mai cântat: Cetatea Medievală din Târgu Mureș”, a declarat Cosmin Covei.Acesta a remarcat că știa de SIMFEST înainte să fie invitați să cânte de organizatori.

Publicul prezent la eveniment

Chiar dacă membrii trupei au o pregătire profesională care îi leagă de jurnalistică și de regia de film, s-au simțit mai împliniți făcând muzică, subliniind importanța feedbacku-lui în viața profesională. Fiind întrebați dacă ar participa la o ediție viitoare SIMFEST cu un film propriu, Adrian Tănase a răspuns că iau în considerare ideea și se mai gândesc. Totodată, băieții au mărturisit că versurile pieselor sunt inspirate atât din greșelile altora, cât și din greșelile personale.

Cei doi țapinari au reamintit că după fiecare concert informează publicul că, deși nu sunt deschiși să cânte la botezuri și nunți, primesc mereu invitații la astfel de evenimente. Aceste propuneri nu rămân fără replică:„Spunem că suntem trubaduri pentru divorțuri, și iată că așteptăm și petrecerile de divorț”, a glumit Cosmin Covei.

Târgumureșenii se vor putea reîntâlni cu Țapinarii cu prilejul tradiționalului concert anti-Valentine’s Day, la The Office – Clubul Presei, în luna februarie a anului viitor.

 

Júlia BOCSKAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *