◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ceremonia de premiere a participanților la concursul de eseuri „România mea”, ediția 2019

Ambasada României în Republica Moldova a organizat în data de 31 august, cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, ceremonia de premiere a participanților la concursul de eseuri „România mea”, ediția 2019.  

63 de lucrări care au ca autori copii și tineri din Republica Moldova au fost premiate de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, organizatorul celei de a doua ediții a acestui concurs de eseuri la care au participat tinerii prezenți în România la Programul de tabere ”ARC – 2019”. Din totalul de 292 de lucrări înscrise în concurs, 97 au avut ca autori copii și tineri din Republica Moldova, 63 dintre ele fiind premiate.

La ceremonie au participat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel IONIȚĂ, europarlamentarul român Maria GRAPINI, secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România, Victor ALEXEEV, secretarul de stat  în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Adrian BĂLUȚEL, profesori și părinți ai elevilor premiați.

În discursul său, ambasadorul Daniel Ioniță a evidențiat importanța organizării ceremoniei de premiere a laureaților concursului de eseuri „România mea”, cu prilejul sărbătorii în comun, pe cele două maluri ale Prutului, a Zilei Limbii Române. Totodată, a apreciat că educația reprezintă cea mai importantă valoare pe care se poate construi un viitor sigur, prosper și eminamente european, România contribuind an de an, prin bursele de studii și numărul generos de locuri acordate elevilor și studenților din Republica Moldova în taberele ARC la acest deziderat.

În cadrul ceremoniei, câștigătorilor concursului li s-au oferit diplome, premii în obiecte și câte un loc în Taberele ARC pentru anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *