◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 35-a din 2019 (26 aug. – 1 sept.)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. ALDE pleacă de la măcelărie!
2. Iohannis – președinte-respingător!
3. Binomul ALDE – PRO: candidat de ocazie
4. Anulare – în unanimitate – a ordonanței de amnistie/grațiere
5. Ministerul Finanțelor virează în totalitate banii de restituire a „taxei Tăriceanu”

1. ALDE pleacă de la măcelărie!

Debutul săptămânii a venit cu o nouă bombă: Tăriceanu a divorțat pentru a șasea oară! De data asta nu de vreo nevastă, ci de partidul cu care s-a cununat în urmă cu trei ani pentru a se salva de la extincție și a mai parcurge o etapă de exercițiu al puterii. Motivul invocat de liderul ALDE este că Dragnea i-ar fi promis că îl va susține ca unic candidat la președinție al stângii, dar că succesoarea sa a încălcat angajamentul.

2. Iohannis – președinte-respingător!

Propunerile de noi miniștri au fost trimise la Cotroceni, dar Iohannis a anunțat că va da un răspuns abia a doua zi. Ca orice ardelean oblu avea nevoie de un răgaz suficient în care să cumpănească decizia. Care a venit ca un șrapnel care a împrăștiat schije în toate părțile. Iohannis, care își va binemerita supranumele de „președinte-respingător” a anunțat cu fason că „respinge în integralitate” propunerile și, dacă vrea guvern, PSD va trebui să meargă cu ele în Parlamentul unde cu siguranță nu va obține votul de confirmare. Prin urmare, va trebui să părăsească puterea.

3. Binomul ALDE – PRO: candidat de ocazie

În timp ce meciul se desfășura la tribuna întâi, la peluză „zecimalii” se bat pentru un loc sub soare. Actorul Mircea Diaconu, încurajat de modelul ucrainian, își anunță intenția de a candida, iar Pro România și ALDE, în pană de personalități, se reped să-l adopte și să îl declare principalul contracandidat al lui Iohannis. De pe banca de rezerve Paleologu „Pleașcă” își persiflează concurența afirmând că Diaconu e „un bun actor în roluri de prost”, iar Băsescu este neplăcut impresionat de faptul că atunci când s-a lansat, acesta arăta ca un homeless.

4. Anulare – în unanimitate – a ordonanței de amnistie/grațiere

Comisia juridică a (…a lui Iordache!) Camerei Deputaților a adoptat, în unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistie și grațiere. PSD și ALDE au stabilit, într-o ședință de coaliție avută săptămâna trecută, respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea în Parlament.

5. Ministerul Finanțelor virează în totalitate banii de restituire a „taxei Tăriceanu”

Teodorovici anunță că s-au virat în totalitate banii pentru plata taxei auto, cea percepută ilegal și abuziv de Tăriceanu, pe când era el premier și pentru care nu a dat niciodată seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *