Părul președintelui, scos la vânzare. Sume colosale pentru o singură șuviță

O șuviță din părul generalului și omului de stat George Washington, primul președinte al SUA, va fi scoasă la licitație pe 21 septembrie.

Șuvița din părul lui George Washington va fi scoasă la vânzare de casa de licitații online RR Auction din Boston, statul american Massachusetts și se urmărește obținerea unei sume de 50.000 – 60.000 de dolari

Surse au declarat pentru platforma de știri mondene tmz.com că șuvița de păr alb, cu o lungime de aproximativ patru centimetri, a fost tăiată de una dintre rudele lui George Washington, în jurul anului 1790.

A fost autentificată în 1889, printr-o „scrisoare de proveniență” scrisă de mână, și a avut, pe parcursul timpului, mai mulți proprietari, printre care s-a aflat și cel care a introdus caramelele în America, Charles Frederick Gunther.

În scrisoare este menționat că „această șuviță de păr a fost tăiată de pe capul lui George Washington în jurul anului 1790, de o rudă de-a sa. I-a fost prezentată căpitanului Samuel Butman din Essex, Massachusetts, de aceeași rudă; respectivul membru al familiei a călătorit alături de căpitanul Butman din Alexandria către Newburyport”.

Văduva căpitanului Butman i-a înmânat șuvița de păr lui George M. Elliott, care i-a oferit-o, ulterior, lui Charles Frederick Gunther.
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.