◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Inedit vernisaj de artă conceptuală la Slănic-Moldova

La Centrala de Artă ,,In Context” din stațiunea Slănic-Moldova are loc vineri, 6 septembrie, cu începere de la ora 16.00, vernisajul expoziției finale a ediției din acest an a proiectului de rezidență artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova”, intitulată ,,Compost”, în cadrul căreia vor fi expuse și prezentate lucrări produse de artiști din Islanda și România, plus o secțiune de muzeu temporar constituită din lucrări realizate la edițiile din 2017 și 2018.

,,Locația aleasă pentru această nouă ediție a programului, dar și pentru cele viitoare este una care se pliază cum nu se poate mai bine pe conceptul și viziunea artiștilor invitați în acest minunat colt de rai, care este Slănic-Moldova. Este locul din care dorim să tragem un semnal de alarmă asupra valorilor culturale pe care trebuie să le promovăm cu maximă consecvență și care ar trebui să ne unească acum și pe viitor: creativitate, comunitate, grijă pentru natură și pentru salvarea ei”, a declarat artista plastică Alina-Georgiana Teodorescu, președintele Asociației de Artă ,,In Context”, inițiatorul și coordonatorul proiectului aflat la cea de a treia ediție.

În premieră în acest an, Asociația ,,In Context” a încheiat o serie de parteneriate relevante menite să responsabilizeze atât autoritățile cât și comunitatea din Slănic-Moldova, cu privire la importanța compostării ecologice, printre instituțiile implicate numărându-se Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău (ADIS), Primăria Slănic-Moldova și Universitatea ,,Vasile Alecsandri din Bacău.

O primă lucrare, ca un preambul la vernisajul de vineri este ,,Fără roz, nici verde”, semnată de artista multimedia Smaranda Ursuleanu.

,,Este vorba despre coșul de fum al fostei termocentrale a hotelului UGSR din Slănic-Moldova (actualul hotel ,,Venus”), care se înalță acum ca un simbol al solidarității și compasiunii planetare. De anul acesta, centrala este noul laborator în care lucrează și expun artiștii participanți la rezidența `In Context`, un spațiu deschis comunității din Slănic și nu numai, menit să inspire căutarea colectivă de idei pentru un Antropocen mai bun.

Rozul este culoarea căldurii umane, a afecțiunii materne, a grijii pentru toate ființele vii din spațiul dintre noi și mezosferă, într-o gândire expansivă care înțelege și îmbrățișează interdependența dintre om și natură, individual și social, public și privat, local și global. Fără roz, nici verde este o invitație să regândim relațiile dintre noi, cu biosfera și cu toate ființele non-umane”, a afirmat curatorul expoziției și criticul de artă, Simona Năstac.

Evenimentul, care a început pe 10 august, va continua până duminică, 8 septembrie, cu o serie de concerte de muzică experimentală, proiecții de film, Dj seturi și workshop-uri susținute de artiști români, vestici și islandezi (Centrala de Artă ,,In Context”, Biserica catolică ,,Adormirea Maicii Domnului”, Pădure – Monumentul lui Euclid, Foișorul de Muzică din Parcul Central al stațiunii și Salina Târgu-Ocna).

Aceștia vă invită să-i cunoașteți și să vă bucurați de acest dialog intercultural menit să inspire și să contribuie la recrearea comunității prin artă!

Romulus-Dan BUSNEA

bacauexpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *