◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Cîrstea, Niculescu și Buzărnescu atacă turneele din Asia

Sorana Cîrstea – Hiroshima

Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu vor evolua la Hiroshima, iar Monica Niculescu va juca la Nanchang. În schimb, Simona Halep s-a retras de la Zhenghou din cauza unei accidentări.

În Japonia, la Hiroshima, va începe de luni, 9 septembrie, turneul din categoria International, cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Pe tabloul principal, vor fi prezente și două tenismene din România, care vor avea următorul program:

Sorana Cîrstea (nr. 106 WTA) – Sara Sorribes Tormo (nr. 83 WTA, Spania)

Mihaela Buzănescu (nr. 129 WTA) va întâlni o jucătoare venită din calificări.

Sorana are un bilanț negativ în fața ibericei, fiind învinsă de către aceasta în 2016, la turneul de la Sao Paulo (Brazilia), cu 6-2, 6-3, pe zgură. Acum, românca vine după ce a ajuns în turul 3 la US Open, unde a pierdut cu Taylor Townsend.

Mihaela Buzărnescu speră să ajungă din nou în Top 100 în clasamentul WTA, după ce a obținut doar 3 victorii în ultimele 9 partide din circuitul de tenis. Pentru asta, trebuie să revină la jocul său competitiv de anul trecut, când a reușit să urce pe poziția 20 în ierarhia mondială.  

Tot la competiția de la Hiroshima, joacă și Patricia Țig, dar în calificări. Ea a învins-o în primul tur, cu 3-6, 7-5, 6-3 pe Chihiro Muramatsu (nr. 308 WTA, Japonia) și o va întâlni pentru intrarea pe tabloul principal, in ultima rundă, pe Kyoka Okamura (nr. 309 WTA, Japonia).

Monica Niculescu va fi prezentă la turneul WTA International Jiangxi Open de la Nanchang (China) și va juca în primul tur cu Lara Arruabarrena (nr. 166 WTA, Spania). Palmaresul dintre cele două tenismene este favorabil ibericei, cu 3-2.

Tot aici, Jaqueline Cristian (nr. 206 WTA) a obținut 2 victorii în calificări, 7-5, 6-0 cu Wushuang Zheng (nr. 584 WTA, China) și 6-3, 6-3 cu Ziyue Sun (nr. 384 WTA, China) și va intra in R32.

Simona Halep s-a retras de la Zhengzhou, turneul din categoria Premier, din China. La acest turneu, Alexandra Cadanțu a ratat calificarea pe tabloul principal, după ce a pierdut în turul 2, cu 6-2, 2-6, 2-6 în fața lui Zhuoxuan BaI (China, fără clasament). În urma victoriei obținute de Bianca Andreescu la US Open (care a ajuns pe poziția 5), Simona va coborî de luni, 9 septembrie, pe locul 6 în topul mondial WTA.

 

George Titus Albulescu / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *