Premieră artistică: Centrala care produce energie creativă

Fosta centrală termică a hotelului ,,Venus” din stațiunea Slănic-Moldova a devenit începând de vineri, 6 septembrie, galerie pentru tineri artiști din Islanda și România, care expun aici, în cadrul proiectului de rezidență artistică internațională ,,In Context”, aflat la ediția cu numărul trei, intitulată ,,Compost”.

Aceștia, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și cu volunatri ai Asociației ,,Prietenii Slănicului” și Asociației de Artă ,,In Context Slănic-Moldova” au transformat pereții jilavi și murdari într-un spațiu perfect pentru artă, mai ales că și mesajul expoziției se potrivește perfect cu ambientul creat. Totul a fost amenajat de la zero, respectiv alimentarea cu electricitate, montarea spoturilor, curățirea și pregătirea spațiului de expunere, ca și realizarea unei terase în aer liber, de unde pot fi admirate lucrările de artă aflate în galeria din centrala dezafectată.

Iar designul și dimensiunile ferestrelor ce dau spre inima munților, oferă un plus de inspirație și motivație pentru desăvârșirea actului de creație.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.