FICE România – „Solidaritate colegială” la început de an şcolar

FICE România – Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative, Secţiunea România salută cu bucurie, şi la acest început de an şcolar elevii, preşcolarii, cadrele didactice şi părinţii, dorindu-le succes în tot ceea ce fac pentru educaţie, învăţătură, formare şi bună creştere. FICE România îi asigură pe toţi de întreaga susţinere din partea membrilor, comunităţilor şi filialelor din întreaga ţară. Totodată, FICE România îşi reafirmă deschiderea către inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, către administraţia publică locală, în spiritul conlucrării dedicate transmiterii ştiinţei de carte, ocrotirii, îndrumării şi dezvoltării viitorilor cetăţeni.

În această perioadă a începutului de an şcolar, FICE România lansează ediţia 2019-2020 a campaniei de tradiţie „Solidaritate colegială”, iniţiativă proprie a organizaţiei, înscrisă în activitatea fundamentală de susţinere în mod concret a ajutorării copiilor, educării şi creşterii lor,  prevenirii  abandonului şcolar.

Şi ediţia actuală a campaniei „Solidaritate colegială” – expresie a unei continuităţi de mai mulţi ani – se adresează, prin comunităţile şi filialele FICE România, în primul rând elevilor. Îndemnul este de îndreptare a unui gând, a unui gest din suflet, a unui dar, a unui sprijin după propriile posibilităţi către alţi copii. Şcolari, preşcolari, elevi, familii ale acestora, cadre didactice, instituţii, companii economice, reprezentanţi ai administraţiei publice locale etc. sunt aşteptaţi cu orice lucru care le-ar putea fi de folos unor copii, ca sprijin pentru a putea merge zi de zi la şcoală, de a-şi pregăti lecţiile, de a creşte în siguranţă: cărţi, rechizite, ghiozdane, penare, îmbrăcăminte, obiecte utile pentru uz personal etc. Desigur, lucrurile dăruite dintre cele de care unii se pot despărţi ştiindu-le mai folositoare altcuiva au o semnificaţie simbolică, în sensul iniţierii unui gest oricât de cuprinzător, după generozitatea şi puterea fiecăruia. De exemplu, este bine-venită orice contribuţie la achitarea unei părţi din costurile pe care le presupune masa de prânz a elevilor prin programul „Şcoala după şcoală”, la dotarea unor săli de clasă, la asigurarea unor publicaţii pentru biblioteci, materiale sportive, materiale pentru curăţenie etc.

Membrii comunităţilor şi filialelor FICE România sunt rugaţi să identifice şi să contacteze surse de susţinere a copiilor care în această perioadă încep anul şcolar 2019-2020.   

Mulţumindu-le membrilor FICE România, voluntarilor şi partenerilor pentru prezenţa activă în derularea, practic, permanentă a campaniei „Solidaritate colegială”, le adresăm şi acum invitaţia de a stabili modalităţile şi locurile de colectare a obiectelor şi, mai departe, felul în care să ajungă în timp util la cei care au nevoie de ele. Suntem gata să primim informaţii în acest sens, iar dacă vor fi şi ilustrate cu imagini, relatări, ceva date etc., va fi chiar grozav, demn de laudă mai departe.

          Împreună cu gestul de a dărui ceva, campania este de dorit să reprezinte şi o contribuţie la atingerea unor obiective educaţionale specifice:

  • conştientizarea importanţei interesului faţă de semeni aflaţi în condiţii dificile de trai
  • educarea copiilor în spiritul întrajutorării, prin donaţii de obiecte (care nu le mai sunt necesare sau lucrate de ei) către alţi copii
  • reafirmarea beneficiului în plan social al creării unor condiţii cât mai bune de educaţie şi de învăţare, inclusiv prin asigurarea accesului cât mai multor copii la mijloace şi materiale corespunzătoare
  • protejarea copiilor într-un mediu şcolar corespunzător din punctul de vedere al siguranţei şi al condiţiilor igienico-sanitare.

   

FICE România le mulţumeşte din inimă celor care răspund apelului la Solidaritate colegială!

Partener în campania „Solidaritate colegială” este Asociaţia Comunelor din România.

Tuturor copiilor, adolescenţilor şi adulţilor care pornesc din nou pe drumul învăţăturii de carte, FICE România le urează mult succes în noul an şcolar.

 

                                                                                     Prof. TOMA MAREŞ,

                                                                                       Preşedintele FICE România

 

 

 

 

                                                                                            

 

 

 

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.