◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Ambasadori rechemați la post

George Maior și Emil Hurezeanu, pe lista ambasadorilor rechemați la post

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare la post a 23 de ambasadori români, printre care: George Maior (Statele Unite) și Emil Hurezeanu (Germania).

Deciziile vin pe fondul expirării mandatelor, cei mai mulți dintre ei fiind numiți de Klaus Iohannis la începutul primului său mandat.

George Maior este în funcție încă din septembrie 2015, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de la finalul lui 2019 că va urma rechemarea sa la post, dar el a fost menținut în post și pentru 2020 în contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Pentru moment nu au fost comunicate și numele diplomaților care îi vor înlocui în post pe ambasadorii rechemați.

Este atribuția șefului statului de a revoca și de a rechema de la post ambasadorii. În privința numirii acestora, este nevoie de o propunere a ministrului de Externe și de un acord între președinte și premier.

Până la guvernele liberale Orban și Cîțu, Klaus Iohannis nu a avut înțelegeri cu premierii cabinetelor PSD pentru a ajunge la un numitor comun privind schimbările diplomaților. Cu Bogdan Aurescu în fruntea MAE, președintele a început de la finalul anului trecut să schimbe toată garda de ambasadori români numiți la începutul primul mandat la Cotroceni.

Lista ambasadorilor retrași de Klaus Iohannis

romania.europalibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *