◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Şi în Germania se impun restricţii de circulaţie

Bavaria şi Saar sunt primele landuri federale din Germania care impun restricții privind circulația persoanelor, ca măsură de combatere a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Premierul landului bavarez, Markus Söder, a declarat în context: „Reducem viața publică aproape complet.” Timp de două săptămâni, locuitorii Bavariei vor avea voie să iasă din casă doar în scopuri absolut necesare, de pildă, pentru a merge la serviciu, la supermarket, la farmacie sau la medic.

Apelurile adresate cetățenilor de a respecta distanțarea socială și de a nu se întâlni în grupuri nu au fost respectate în multe cazuri, deplânge premierul Bavariei: „Nu putem accepta așa ceva în continuare”.

Plimbările și activitățile sportive în aer liber, individuale sau în familie, vor fi permise, însă, în continuare, a mai adăugat Markus Söder.

Măsurile intră în vigoare la miezul nopții.

Tot mai multe zone din Germania afectate de restricţiile de circulaţie

Şi premierul landului Saar, Tobias Hans (CDU) a anunţat că supune cabinetului său propunerea de a restricţiona circulaţia în contextul pandemiei de coronavirus şi că măsura va intra de îndată în vigoare. Totodată, a mai spus el, restaurantele vor rămâne strict închise în tot landul. Premierul landului Saar a subliniat, la rândul său, că oamenii vor mai putea, totuşi, ieşi la plimbare – şi cu alţi membri de familie. „Nimeni nu este închis în casă”, a declarat Tobias Hans.

Landurile Hessa și Renania-Palatinat au interzis adunările de mai mult de cinci persoane în spațiile publice. Premierul landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, a anunțat că sunt interzise întâlnirile cu mai multe de trei persoane în spațiul public și a cerut închiderea restaurantelor. 

Există deja interdicţii în vigoare în unele oraşe germane precum Freiburg şi Leverkusen. Nici la Dortmund nu mai este permis ca mai mult de patru persoane să se afle într-un spaţiu public. 

das/maw (Reuters)

dw.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *