◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Guvernul Indiei a blocat 25.000 de site-uri – inclusiv de știri – în șase ani

Ministerul Tehnologiei Informației din India a blocat 25.368 de adrese URL – inclusiv pagini web, site-uri web, pagini de pe rețelele sociale – între 2014 și 2021. De asemenea, a emis instrucțiuni pentru a bloca accesul public a 56 de canale de știri bazate pe YouTube și a conturilor lor de rețele sociale în perioada 2021-2022, relatează thewire.in. Toate acestea în numele prevederilor secțiunii 69A din Legea privind tehnologia informației, din 2000, argumentează guvernul.
Ministrul Anurag Singh Thakur a prezentat o declarație în Parlament: „Ministerul Electronicei și Tehnologiei Informației (MeiTY) este împuternicit să emită instrucțiuni pentru blocarea conținutului pentru încălcarea Secțiunii 69. A of Information Technology Act, 2000. Numărul de adrese URL, constând din pagini web, site-uri web, pagini de pe conturile de rețele sociale etc., blocate de MeiTY în temeiul acestor prevederi în perioada 2014-2021 este de 25.368”.
El a adăugat că Regulile privind tehnologia, amendate în temeiul Legii privind tehnologia informației din 2000 la 25 februarie 2021 prevăd, de asemenea, blocarea conținutului editorilor de știri digitale de natura menționată în Secțiunea 69.A din Legea privind tehnologia informației.
„Ministerul Informațiilor și Radiodifuziunii a emis instrucțiuni pentru blocarea a 56 de canale de știri bazate pe YouTube și a conturilor lor de rețele sociale pentru acces public în perioada 2021-2022”, a adăugat Thakur.
Noile reguli au fost contestate de mai multe instituții de știri în diferite instanțe din India.
Curtea Supremă a suspendat recent ordinul guvernului de interzicere a difuzării postului de știri Malayalam MediaOne, din motive de s „preocupări de securitate națională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *