default-logo

LA HUNEDOARA LECȚII VII, ATRACTIVE ÎN CADRUL „ȘCOLII ALTFEL”

În orașul de pe Cerna, contând pentru tradiționala săptămână „ȘCOALA ALTFEL”, elevii din clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Hunedoara sub îndrumarea prof. înv. primar Georgeta-Ileana Cizmaș au participat la o gamă variată de activități educative.

În cadrul acțiunii „APA, PRIETENA MEA” au vizitat Stația de Tratare a Apei Sânpetru. Șeful Centrului Operațional Hunedoara, Dănuț Florănescu, le-a explicat elevilor de unde vine și ce se întâmplă cu apa care ajunge în stație, urmând să devină potabilă. În laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice au asistat la demonstrații făcute de chimiști. Elevii au fost impresionați când au văzut că într-adevăr este nevoie de o adevărată „uzină” pentru ca apa să ajungă la robinete în siguranță și bună pentru consum.

Vizitând grădina zoologică, elevii au văzut animale sălbatice din diferite colțuri ale planetei și au învățat multe lucruri despre ele.

S-a participat la cinematograful „Flacăra” la vizionarea filmului 3D, dublat în limba română,  „Cățeii reginei Trailer”, urmărind aventura lui Rex, cel mai iubit câine al monarhiei britanice.

 Pe fondul unor reușite activități, prof. înv. primar Georgeta-Ileana Cizmaș, ne-a declarat în exclusivitate: „Participanții au fost încurajați să se exprime liber, să pună întrebări, să își argumenteze propriile opinii. Interesante și apreciate de elevi au fost jocurile sportive și cultural educative care au întregit reușita zilelor dedicate săptămânii „ȘCOALA ALTFEL” și care s-a dovedit o adevărată insuflare a respectului pentru diversitate și interculturalitate”.

Ioan VLAD / UZPR

Despre autor

Lasă un răspuns

*