◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Prin practicarea yachtingului, copiii și tinerii pot urma mai ușor o carieră în domeniul nautic

Federația Română de Yachting (FRY) felicită Clubul Sportiv Muncipal București pentru demersul făcut pentru promovarea yachtingului la nivel național prin înființarea secției de yachting, dezvoltarea yachtingului deschizând drumul carierelor nautice la nivel mondial.

CSMB a reușit performanța ca, din primul an al înființării secției să legitimeze sportivi care au participat la competițiile naționale, clubul investind in achiziția de ambarcațiuni cu vele, plăci de windsurf și ambarcațiune de urmărire și salvare cu motor. Astfel, clubul este pregătit să-i primească pe cei care doresc să se inițieze în tainele sportului cu vele la baza sa sportivă de pe Lacul Herăstrău.

FRY recunoaște contribuția CSMB atât la nivelul sportului de performanță, cât și, la nivelul chiar mai important al promovării pe termen lung, în rândul copiilor și a tinerilor, a tradițiilor nautice. Yachtingul reprezintă un vector al consolidării carierelor nautice la nivel mondial. Prin practicarea yachtingului, copiii și tinerii beneficiază de o specializare timpurie în domeniul naval. Este recunoscut, atât la nivel mondial cât și la nivel național, că un număr semnificativ de sportivi de la yachting, odată ce încheie cariera sportivă se specializează în cadrul instituțiilor de învățământ superior pentru a obține calificările necesare pentru profesiile aferente activităților din transporturile de mărfuri sau persoane, de turism nautic, sportive și a celor de exploatare portuară – maritimă și fluvială. Mai pe scurt, prin practicarea yachtingului, copiii și tinerii pot urma mai ușor o carieră în domeniul nautic.

Cu toate că secția de yachting a CSMB este înființată de puțin timp, sportivii clubului au participat deja la competiții naționale și au reușit să obțină și locuri pe podium. Cea mai recentă performanță a fost primul loc la Cupa ”Unu Mai”, prima competiție de yachting din acest an desfășurată pe lacul Herastrău, în urmă cu o săptămână.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice al FRY

22 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *