default-logo

Parteneriat promițător între Universitatea Ecologică din București și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România 

La a începutul lunii aprilie, la Universitatea Ecologică din București, a avut loc un eveniment dedicat Comunicării ecologice la ora  schimbării climatice.

La eveniment au participat: Prof. univ. dr. Mircea Duțu, Președintele Universității Ecologice din București, care a vorbit despre informație și cunoaștere, dar și despre educația în era urgenței climatice;
Viorel Popescu, fostul Director al Radio România Actualități, a subliniat în discursul său importanța  mesajului ecologic pe undele hertziene. prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, director fondator al Publicațiilor „Dreptul”, care a vorbit despre publicistica juridică – vector al comunicării. 

Evenimentul a prilejuit și încheierea unui acord de colaborare și parteneriat al Universității Ecologice din București cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Documentul semnat are ca scop interesul general de a promova comunicarea corectă și eficientă, adecvată actualității, educația modernă ancorată mersului social și formarea științifică inovatoare, competitivă și deschisă progresului global, animate de misiunea generoasă de a promova idealurile ecologiei ca știință, protecția mediului ca atitudine generală și dezvoltarea durabilă ca opțiune a devenirii umane, prin comunicare, știință și educație.
Totodată, obiectul acordului îl reprezintă colaborarea, privind organizarea și promovarea reciprocă, dintre UZPR și UEB, în cadrul unor evenimente culturale, umanitare, programe educaționale, proiecte europene, sesiuni științifice, conferințe, prelegeri, lansări de carte, workshop-uri, desfășurate pe parcursul a doi ani universitari, începând cu încheierea prezentului Acord. 

Președintele UZPR Doru Dinu Glăvan a oferit d.lui Mircea Duțu medalia Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și o diplomă de excelență  pentru teoria și practica aplicată în mod consecvent în slujba științelor juridice, precum și pentru participarea constantă în presa scrisă și audiovizuală, promovând problemele de ecologie și protecția mediului.
La final, conf. univ. dr. Giuliano Tevi, Rectorul Universității Ecologice din București și-a exprimat satisfacția pentru reușita acestui început partenerial și încrederea în viitorul de lungă durată al acestuia.

 

Mariana Paduraru Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*