default-logo

Scrisoare publică adresată domnului Primar Emil Boc!

Excelență,

Sunt scriitorul și jurnalistul Laurian Stănchescu, autorul a cinci proiecte parlamentare, civice, cultural-istorice, nicidecum politice, devenite Decrete Prezidențiale, inclusiv Mihai Viteazul, „Martir și Erou al Națiunii Române”, Domn al Munteniei (Valahiei), a Transilvaniei (Ardeal) şi a toată Ţara Moldovei (Principatului Moldova, Voievodatului Moldova), conform hrisovului cu sigiliul celor trei țări românești într-un singur sigiliu domnesc, 27 Mai 1600!

Mulțumesc pentru asumarea proiectului meu și celebrarea sa la Cluj … în fața Statuii Voievodului de Țară!

Excelență, eu l-am gândit pentru sanctificarea mărețului Principe ortodox român, întâiul Voievod al tuturor românilor, nu l-am gândit pentru gloria efemeră a a clasei politice. Mărețul Voievod nu a fost un hazard al istoriei, ci o cardinalitate a Evului Mediu European cu descendență românească…! A urcat ca Martir și Mucenic pe Golgota neamului, slăvit fie în veci numele său…!

Excelență, suntem datori moral și identitar, prometeicului vizionar al românismului. Măria Sa Mihai Vodă Viteazul…! Eu am ales Clujul și pe Dumneavoastră… să inițiem împreună această ceremonie… din respect pentru vrednicia spirituală pe care o dovediți mereu…. și pentru trecerea lui Mihai Viteazul prin Cluj spre Turda pe opt august…! În dimineața zilei următoare, avea să fie trădat și ucis…!

Eu sunt apolitic, voi invita toate partidele politice la ceremonie, este o lecție publică de Politică prin Cultură și Istorie, o cunosc de la străbunii mei și din culturile lumii…! O politică ideală se întemeiază cu oameni de cultură, de onoare, cu sacrificiu, cu patrioți culți, avem milenii de cultură și istorie din care descindem…!

Vă trimitem și unghiul nostru ortodox de gândire… privitor la eveniment…!

26-27 Mai 2021!

„Ziua Națională Mihai Viteazul”!

„Martir și Erou al Națiunii Române”!

Decret Prezidențial!
Hrisov de Chemare….

Pomenirea martirului pentru credință și neam, MIHAI VITEAZUL!

Vă așteptăm în seara zilei de 26 spre 27 Mai, după scăpătatul Soarelui… la Statuia lui Mihai Viteazul din Cluj, Domn al Munteniei (Valahiei), a Transilvaniei (Ardeal) şi a toată Ţara Moldovei (Principatului Moldova, Voievodatului Moldova)!

Vom ridica Tricolorul, aprindem candele și făclii, înălțăm cântece naționale, depunem la picioarele Măriei Sale… un Memorandum înregistrat și oficializat în Parlament… prin care cerem unirea trupului cu capul mărețului Voievod, „Steaua Răsăriteană”…. cum i se spunea cu venerație în Evul Mediu…!

Vom conferi cu asprime și orizont restrâns… Distincția Națională „Sigiliul lui Mihai Voievod”!

Pe 27 Mai, ora 10,00, vom continua omagierea Voivodului de țară, Administrația Primăriei Cluj, domnul Primar Emil Boc, Consiliul Local Cluj… find prezenți la aureolarea Principelui fără cap!

După aceea vom pleca la Câmpia Turzii, să sanctificăm locul asasinării sale…! Vom sădi acolo un pom… simbolizând renașterea spiritului lui Mihai Viteazul, Domn al Munteniei (Valahiei), a Transilvaniei (Ardeal) şi a toată Ţara Moldovei (Principatului Moldova, Voievodatului Moldova)!

 

ActiveNews

Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România

Președinte, Dinu Doru Glăvan!

Asociația Cultural-Istorică „Testamentul lui Avram Iancu”

Președinte, dr. Mădălina Fărcaș, scriitor și jurnalist!

Asociația Culturală „Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa”

Președinte, scriitor și jurnalist Laurian Stănchescu!

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*