◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Sorin Stanciu, președinte al UZPR: „Rolul nostru, al celor care existăm în și prin mass-media, este acela de a-i face pe semenii noștri mai conștienți de starea actuală a planetei”

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost reprezentată la nivel de conducere centrală, de către președintele Sorin Stanciu, la conferința dedicată Zilei Pământului, care a avut loc la Palatul Parlamentului, al cărei co-organizator a fost UZPR. „Astăzi marcăm Ziua Pământului. Mie îmi place să spun sănătatea Pământului, care este sănătatea noastră, a tuturor, dar și a celor care vor veni. Și, pentru că prezentul ne este cunoscut, este aproape consumat, trebuie să ne referim la viitor. Despre grija noastră, a celor de acum, pentru prezervarea planetei Pământ măcar în starea ei actuală se pot spune îndemnuri, percepte frumoase, vorbe, vorbe, vorbe… Faptele, însă, există mai puțin, acțiunea lipsește și acțiunea este necesară acum, voința de a înfăptui. Rolul nostru, al celor care existăm în și prin mass-media, al celor care ne dorim să influențăm  este tocmai acela de a-i face pe semenii noștri să fie mai conștienți de starea actuală a planetei, de faptul că îi sărăcim necontenit resursele fără a găsi căile de a pune în loc ceea ce consumăm și chiar risipim. Nu trebuie nici să exagerăm, nici să înfricoșăm, ci doar să explicăm, să stimulăm, să ajutăm la o adevărată conștientizare. Noi, cei care avem darul și chiar puterea acestei conștientizări, trebuie să îndemnăm necontenit, pilduitor chiar, să influențăm o determinare maximă a semenilor noștri, a structurilor societății civile și celei publice, precum și politice de a acționa permanent, neobosit, pentru aflarea și instaurarea căilor și modalităților de păstrare și regenerare a mediului, a acelor surse și resurse alternative de energie.

Și dacă tot este la modă să vorbim despre o nouă ordine, oricare ar fi aceea, haideți să ne gândim la o reașezare a direcțiilor de exploatare a planetei, pe care suntem vremelnic și pe care o lăsăm, tot cu împrumut, viitorilor noștri semeni”, a punctat, în discursul rostit în deschiderea evenimentului, Sorin Stanciu, președinte al UZPR.

 

Organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Inițiativa Ecologistă Europeană, conferința intitulată The Earth Day. The Day After Tomorrow a fost dedicată Zilei Pământului, sărbătoarea oficială a ONU, care marchează actul simbolic de naștere a mișcării ecologiste în lume și a prilejuit o dezbatere sub semnul urgenței unei reacții la schimbările dramatice din ultima perioadă, care reclamă o adaptare a strategiei României privind protecția mediului.

Conferința a reunit miniștri, parlamentari, primari, reprezentanți ai unor companii importante și ai societății civile, care au dezbătut pe marginea modului în care România trebuie să se raporteze la „furtuna perfectă” generată de războiul din Ucraina, criza prețurilor din energie și șocurile de pe piața alimentară.

Dezbaterile au fost moderate de Lavinia Șandru și președintele UZPR, Sorin Stanciu.

 

Departamentul Comunicare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *