◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Interviu cu actorul CRISTIAN SIMION

 CRISTIAN SIMION : ”A face oamenii fericiți prin teatru este o Minune creată de Dumnezeu”
    Reporter: – Faceți parte din tânăra generație de actori din țara noastră. Ce v-a determinat să alegeți această minunată profesie ?
   Cristian Simion: –  Dorinta de a face oamenii fericiti. Apoi am aflat că acest lucru însemnă un proces laborios de explorare, analiză și MUNCĂ !  A  face oamenii fericiți prin teatru este o altă Minune creată de DUMNEZEU , prin… Actor .
   Reporter: – Numiți, vă rog, marii actori care v-au călăuzit primii pași în timpul studenției.
   Cristian Simion: –  Am început cu primul meu profesor , Grig Dristaru , care mi-a arătat lumea fabuloasă a acestei meserii ! Un OM pe care nu-l voi uita niciodată, cu suflet cum rar găsești ! Am continuat cu Victor Moldovan, George Motoi, Gheorghe Moldovan, Mihai Stoicescu la prima facultate de teatru începută la Brăila, unde am și jucat câteva roluri alături de acești profesori și actori ai scenei brăilene,  apoi am fost admis la UNATC I.L. Caragiale, unde i-am avut ca profesori de clasă pe Florin Zamfirescu și Adrian Pintea . La Brăila am avut câteva întâlniri fericite cu regizorii Grigore Gonța și Cătălina Buzoianu.
   Reporter: – Cum ați ajuns de la Teatrul din Brăila la Teatrul de Revistă ?
   Cristian Simion: – În Teatrul Maria Filotti am activat ca student doi ani , la o facultate înființată de actorul și regizorul George Motoi . Tot acolo am jucat câteva roluri pe scena teatrului, în regia unor regizori importanți ,apoi student la UNATC și după absolvire am optat pentru acest gen minunat care se cheamă „REVISTĂ” și pe care îl slujesc până astăzi cu mari satisfacții.
   Reporter: – Menționați câteva dintre rolurile mai importante jucate în teatru, în decursul anilor.
   Cristian Simion: –  GEORGE din „Omul care a văzut moartea ” de Victor Eftimiu,
    PUIU din „Sosesc deseară ” de Tudor Mușatescu,
    CHIRIAC din  „O noapte furtunoasă” de I.L Caragiale,
    LUCA din „Domnișoara Nastasia” de GM Zamfirescu,
    TENORUL din „O premieră furtunoasă” de Octav Sava.
   Reporter: – În care seriale de televiziune ați jucat ?
   Cristian Simion: – Toate mi-au fost dragi. Au fost unele episodice pe care le-am iubit foarte mult, dar și principale în producții longevive care s-au bucurat de mare succes, începând cu producțiile Media PRO și apoi cu producțiile PRIMA TV și TVR ! S-au adunat 260 de episoade în care am jucat în aceste seriale produse în România. Am jucat de asemenea multe personaje în scenete, în aproximativ 25 de titluri de spectacole de revistă.
   Reporter: – Între teatru, filme, seriale de televiziune și emisiuni TV, ce preferați ?
   Cristian Simion: – Le aleg pe toate   !  Nu aș renunța la nimic !  Cândva am fost și co-prezentator la Surprize-Surprize și a fost iarăși o experiență uluitoare pentru mine pe care aș repeta-o oricând ! Deci vreau tot ce îmi pune talentul la treabă !
   Reporter: – Când și cum l-ați cunoscut pe actorul Alexandru Arșinel și ce ați învățat de la domnia sa ?
   Cristian Simion: – Pe maestrul Arșinel l-am cunoscut în ziua în care eram pe Calea Victoriei și am observat că sunt în fața unui teatru, pe numele lui Teatrul C. Tănase ,cu  cv-uri într-o mapă ! Căutam de lucru și am intrat, am bătut la ușă și în birou era Marele Arșinel ! Mi-a făcut semn să intru , m-a întrebat ce doresc și i-am spus că vreau să muncesc !  În 5 minute eram distribuit într-un spectacol al teatrului ! Asta da șansă ! Și pentru asta ..îi mulțumesc !  Asta am învățat : sa fiu om cu ceilalți !
    Reporter: – Mai este apreciat de public teatrul de comedie , așa cum era altădată ?
    Cristian Simion: – Dacă vă referiți la genul revuistic….da , este la modă ! Este un gen viu, plin de culoare, plin de viață, satira este la ea acasă. Cred că te provoacă mai mult decât genul dramatic, te pune să îti folosești toate instrumentele artistice, ca actor ! Ești mult mai aproape de public, comunici cu el, te uiți  în ochii lui și dacă mai iese și comedie este perfect . Genul revuistic a trecut prin multe încercări în ultimii ani – lipsa acută de autori, regizori care nu prea mai sunt să susțină acest gen, televiziuni care fac o concurență acerbă . Dar Revista rezistă și asta o arată publicul care ne vizitează în fiecare sfârșit de săptămâna într-un număr mare și pleacă mulțumit !
                                                                 Interviu realizat de Ioan Vasiu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *