◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Pensii 2020. Cu cât vor crește, de fapt, pensiile în acest an

După lupte seculare și după foarte multele declarații contradictorii din partea membrilor Guvernului Orban, astăzi aflăm că pensiile s-ar putea mări, dar nu cu procentul dorit de Orban și nici cu cel dorit de Ministrul de Finanțe.

Pensii 2020. Cu cât vor crește, de fapt, pensiile în acest an

După multe dezbateri și multe controverse, aflăm prin surse că pensiile românilor și alocațiile celor mici ar putea crește din luna septembrie a acestui an.

S-a aflat acum când se va produce acest lucru

Conform informațiilor procentul asupra căruia s-a căzut, în cele din urmă, de acord pentru punctul de pensii ar fi 15%, astfel că procentul inițial de 40% sau cel propus de Florin Cîțu au picat. Un alt subiect sensibil de discuție și dezbatere este și proiectul de  majorare a alocațiilor celor mici, lege de altfel ce va trebui promulgată de Președinte, după CCR a obligat guvernul s-o aprobe. Din păcate, conform surselor,  nu există această posibilitate, întrucât nu există resurse. Ele vor fi majorate, însă, cu 15 la sută, de la 1 septembrie.

Recalcularea pensiilor este aproape finalizată de Casa Națională de Pensii Publice care a adus mai mulți bani pentru aproape 300.000 de vârstinici. CNPP vine cu informația că după perioada în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele de pensii se apropie în sfârșit de finalizarea recalculării, obiectivul din ultima perioadă. În acest context, peste 300.000 de dosare au fost recalculate, iar deciziile emise urmează să fie comunicate beneficialilor indemnizației lunare. Creșterea medie este de 135 de lei.

„După o perioadă intensă, în care au fost asigurate toate tipurile de servicii prevăzute de lege, casele teritoriale de pensii se apropie de finalizarea recalculării pensiilor care fac obiectul prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României. Astfel, dintr-un total de 300.000 de dosare, au fost recalculate aprox.95%, iar deciziile au fost emise şi comunicate beneficiarilor. Pentru aceste pensii, creşterea medie a fost de 135 de lei. Procesul se va finaliza în scurt timp şi toate drepturile vor fi, astfel, achitate la zi”

Casa Națională de Pensii Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *