default-logo

Statul polonez are în lucru legi pentru protecția presei autohtone

Posted On 22 iul. 2020
By :
Tag:

Liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a anunțat că formațiunea Lege și Justiție, pe care o conduce, va elabora un cadru legislativ care să limiteze influența mass-media cu patroni străini care există în Polonia, pentru a fi sprijinită de la nivel central presa autohtonă, notează „euractiv.com”. „Vom izbuti acest lucru mult înainte de încheierea actualului mandat, cel puțin la nivel legislativ, dar succesul acestui proces va fi strâns legat și de alte măsuri pe care le intenționăm, deopotrivă în plan intern și internațional. Deocamdată, sunt analizate potențialele reglementări viitoare care să ducă la o mai mare importanță a presei autohtone în Polonia”, a punctat Kaczynski la un post de radio. Potrivit unei surse politice citate de Reuters, una dintre modalitățile prin care s-ar putea ajunge la un astfel de rezultat ar fi cumpărarea unor publicații regionale.

Această luare de poziție vine după ce actualul președinte, Andrzej Duda, a acuzat, în recenta campanie electorală, că ar fi dezinformat publicul. 

De partea cealaltă, această atitudine deranjează multe oficialități, observatori și ONG-uri europene, care consideră că guvernanții de la Varșovia nu respectă pe deplin dreptul la libertatea media și susțin insistent organismele de presă publice, în special influenta televiziune națională TVP, nota recent „The New York Times”.

(R.I.)

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*