default-logo

Expoziție de fotografie aeriană la Giurgiu, de Ziua Națională a Bulgariei

„Podul Prieteniei”, „Dunărea îngheţată”, „Turnul TV din Ruse”, „Localitate pescărească”, „Arat de toamnă” sunt câteva dintre titlurile fotografiilor prezentate la Muzeul Judeţean Giurgiu cu ocazia vernisajului expoziţiei „Fotografie aeriană” a fotografului profesionist bulgar Yavor Michev, realizată în cadrul Zilelor Muzeului Giurgiuvean şi dedicată Zilei Independenţei Bulgariei, sărbătorită la 22 septembrie.
Prefectul districtului Ruse, Bulgaria, Anatoli Stanev, prezent la vernisaj, a oferit cu această ocazie artistului fotograf medalia şi diploma de onoare din partea Prefecturii Ruse. „Suntem în faţa unei expoziţii unice, este o expoziţie de fotografie de autor. (…) Dacă se spune că o fotografie arată o mie de cuvinte, aici cred că dincolo de cuvinte se arată şi emoţii, pentru că multe dintre fotografii arată ca nişte picturi, se vede şi muncă şi talent şi har şi se vede şi profesionalism. Invităm şi giurgiuvenii şi bulgarii să vadă această expoziţie frumoasă care ne dezvăluie şi peisaje şi clădiri importante din Bulgaria de la ţărmul mării, până aici, la ţărmul Dunării”, a declarat administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu.
Artistul fotograf a declarat că este pasionat de fotografia aeriană de 15 ani, iar cele câteva zeci de fotografii prezentate la Giurgiu au fost făcute în ultimii cinci ani şi prezintă aspecte din viaţa oraşelor din Bulgaria, activităţi rurale, cum ar fi recoltatul, viaţa din sate pescăreşti, dar şi imagini de la malul mării, teme abstracte, vitralii de sare, Dunărea îngheţată din anul 2017 şi Podul Prieteniei, care leagă Ruse de Giurgiu, potrivit AGERPRES.
Artistul bulgar a dezvăluit că recent a primit vestea că a fost nominalizat la un concurs National Geographic, de fotografie aeriană.
Foto: Facebook

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*