default-logo

Tânără jurnalistă refugiată din Ucraina, angajată în Marea Britanie

Samia Bulkhendi a fugit din calea războiului din ţara sa natală, Ucraina, și a reușit să-și construiască o nouă direcție de carieră cu sprijinul Doncaster Free Press, care a angajat-o.
Tânăra de 21 de ani, originară de la Kiev, a studiat jurnalismul și acum speră să-l folosească în țara sa adoptivă, Marea Britanie, notează holdthefrontpage.co.uk.
În perioada petrecută până acum în redacția publicației, Samia a scris un articol la persoana întâi care documentează impactul pe care l-a avut invazia rusă asupra vieții sale: „Este prima dată când sunt singură și pot face tot ce vreau și nimeni nu mă va judeca. Am studiat patru ani să fiu jurnalist. Nu am nicio experiență, dar sunt încântată să încerc. Îmi place foarte mult să comunic cu oamenii, să-i ajut, să arăt adevărul. Acum am o mare oportunitate”. Colegii de redacție au primit-o cu bucurie pe tânăra jurnalistă din Ucraina. „Am fost absolut încântați să auzim de la Samia și despre cum ea dorea să urmeze o carieră în jurnalism în Marea Britanie, după teribila invazie a patriei ei. Consiliul Doncaster a făcut abordarea inițială pentru a stabili ceva și sperăm să putem lucra cu Samia și să-i oferim o perspectivă asupra jurnalismului și reportajelor în timpul șederii ei în Marea Britanie. Este minunat că vrea să ajute la raportarea știrilor din orașul pe care acum îl numește acasă”, punctează jurnalistul Darren Burke.
Samia calcă pe urmele colegului refugiat ucrainean Anastasiia Shovkoplias, care a încheiat un stagiu la Southern Daily Echo. (redacția UZPR)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*