◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Crescătorii de ovine și cercetătorii științifici „pun țara la cale”, la Oieria Palas

Cercetători științifici și crescători de ovine din întreaga Dobroge vor fi prezenți vineri, 26 octombrie 2018, în străvechea cetate a Tomisului, pentru a lua parte la Simpozionul „Cercetarea științifică – factor principal de progres pentru calitatea și valorificarea produselor obținute de la ovine”.

Reuniunea este organizată de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor – Palas din Constanța (Oieria Palas, cum este cunoscută de localnici). Cu acest prilej, vor fi marcate două evenimente deosebite: Centenarul Marii Uniri și împlinirea a 121 de ani de la înființarea Oieriei Palas.

„Nu vrem să fie neapărat o întâlnire omagială, ci o acțiune care să aibă un caracter lucrativ. Vom aborda două probleme care fac parte din programul Ministerului Agriculturii și din preocupările și interesul crescătorilor. Va fi o dezbatere regională despre proiectul de cercetare privind dezvoltarea capacității de transfer și comercializare a resursei naturale de lână, studiu pe care îl executăm în consorțiu cu o serie de institute naționale. Prin acest proiect, vrem să sprijinim crescătorii de ovine în valorificarea în condiții de eficiență a întregii producții.

Partenerii din consorțiu vor prezenta comunicări referitoare la valorificarea producției de lână și vor discuta cu crescătorii pe această temă.

Cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi a conferinței se numește: Cercetarea științifică – implicarea în programul MADR «Alege oaia». Este vorba de producția de carne la ovine, care în România a avut de suferit întrucât nu a existat o preocupare în această direcție. Acum, a devenit o preocupare aproape principală din partea crescătorilor. Noi venim cu studii și soluții pentru valorificarea, pentru îmbunătățirea producției de carne la rasele românești de ovine, prezentând căile de îmbunătățire și rentabilizare a fermelor, prin creșterea cantității și calității producției de carne”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, directorul institutului, Radu Răducu.

La eveniment vor fi prezenți peste 50 de crescători de ovine, principalii beneficiari ai producției genetice realizate de Institut, conducerea Asociației Crescătorilor de Ovine din Dobrogea, numeroși cercetători științifici.

Vor participa ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat Daniel Botănoiu, persoane din conducerea MADR, conducerea Academiei de Științe Agricole și Silvice, în frunte cu președintele acesteia, prof. univ. Valeriu Tabără, reprezentanții autorităților din municipiul și județul Constanța.

cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *