default-logo

În  aceeași limbă – cartea care ne unește/ Din Basarabia, cu drag

Sub acest generic vor fi inaugurate standuri permanente  de carte la Biblioteca Metropolitană  Mihail Sadoveanu din București (str. Tache Ionescu, nr.4, sec.1), în ziua de 1 decembrie  –  Ziua Națională a României și la  Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” (str. Boteanu nr.1), în ziua de  15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale.  

Cu această ocazie, facem apel  către autorii și  editurile din Chișinău de a contribui printr-o donație de carte la realizarea acestui proiect (câte 2 exemplare/titlu, pentru cărțile  editate în limba română,  după 1989). 

Amenajarea unui stand permanent de carte în 2 dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România va contribui la conectarea directă a cititorilor din țară  la producția literară din Basarabia, editată pe parcursul celor 30 de ani de scriere în grafia latină. Totodată, prezentarea contribuțiilor științifice notabile în domenii de cercetare precum istorie, anthropologie, arheologie, geografie, medicină, critică literară, teatru,  arhitectură, pedagogie, muzeografie, muzeologie  etc. va contribui la impulsionarea schimburilor academice, a proiectelor de cercetare comună.   

Este un gest de recunoaștere a  valorii oamenilor de cultură  și a cercetătorilor din Basarabia, dar și un vector de promovare a cărții basarabene  în spațiul românesc extins.

Donațiile de carte pot fi făcute:

București:

–         în cadrul Tărgului de carte Gaudeamus (20-24 noiembrie 2019, Romexpo, pavilion B2),  standul de carte Eurodidactica, (persoana de contact  Rodica Ursu, tel. 0745077755)

–         Asociația Tighina, Calea Văcărești nr.252-254, (persoana de contact Alexei Paluță,  tel.0721182367)

Chișinău:

–         sediul TVR Moldova, str. Alexei Sciusev, nr.31, (persoană de contact Nicolae Mocanu,  tel. 069784876)

Partenerii proiectului “In  aceeași limbă – cartea care ne unește”/ Din Basarabia, cu drag:

TVR Moldova, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România filiala Chișinău, săptămânalele    Literatura și arta  și  Făclia, Asociația de dezvoltare pentru România și Asociația Europeană de Strategii Politice  Nicolae Costin ( președinte de onoare Iuliana Gorea Costin),  Fundația Syllabus, Asociația Tighina (președinte Alexei Paluță).

Despre autor

Lasă un răspuns

*