◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Poezii – Best Of – (Pe valul amintirilor Care s-au șters…)

EVENIMENT EDITORIAL

Editura MAGIC PRINT, a editat de curând volumul de versuri Poezii – Best of (Pe valul amintirilor care s-au șters…) al poetului George G. DARAGIU. Evenimentul prezentării cărții s-a consumat discret în condițiile păstrării restricțiilor de pandemie și în prezența unui grup de prieteni și iubitori de poezie.

Poetul George G. DARAGIU s-a născut în zodia creatorului solitar și a fost binecuvântat de influența divină a inspirației. Poetul George G. DARAGIU dincolo de momentele de implicare responsabilă în viața cotidiană – publică și de familie – a găsit și momente de refugiu în “oaza de liniște” a creației, în compania adorabilă a Muzei Poeziei. Maestru al metaforei, poetul George G. DARAGIU a știut să o folosească cu talent ca pe un instrument miraculous în “șlefuirea” cuvintelor până la strălucirea lor, aidoma diamantelor, oferindu-le valențe cultural-artistice unice și rafinate.

Poetul George G. DARAGIU, cu talentul său, a scris poezii, adevărate bijuterii literare, autentice capodopere ale creației, a căror profunzime și delicatețe a mesajului transmis, sunt o încântare pentru mintea și sufletul cititorului.

Ce poate fi mai sublim ca mesaj și sensibilitate decât cel din poeziile dedicate celor dragi (părinților, fiicei lui-Delia și prietenilor): DOR, EPISTOLĂ, PRIMĂVARĂ și CLIPĂ.

Fiecare dintre cele 63 de poezii ale acestui volum, apreciate de autor ca fiind Best of, fără ca acesta să manifeste aroganța creatorului narcisist, reprezintă tot atâtea nestemate literare ale creației poetului George G. DARAGIU

În partea a doua a cărții asistăm la o metamorfoză spectaculoasă a talentului literar al lui George G. DARAGIU – de la poezie la proză, de la virtual la real, la o lume pe care a perceput-o și care l-a impresionat de la zâmbet la lacrimă.

Acele momente trăite și rămase în memoria sufletului său trebuiau scrise ca pilde pentru generațiile care vor urma și care vor tânji după sensibilitate, iubire și dor. Frumosul, bucuria și speranța le găsești în forța cu care autorul a știut să apese pe fiecare cuvânt scris al prozei sale scurte.

 

București

15-16 octombrie 2021 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *