◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

TURNEUL CAMPIONILOR: MEDVEDEV VA JUCA FINALA CU DOMINIC THIEM. NADAL, OUT

MEDVEDEV – NADAL: 3-6, 7-6(4), 6-3

Daniil Medvedev s-a calificat în premieră în finala Turneului Campionilor, reușind după trei înfrângeri consecutive să găsească soluția pentru a câștiga în fața lui Rafael Nadal. Rusul se va lupta pentru trofeu cu Dominic Thiem, duminică, de la ora 20:00, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

Daniil Medvedev (4 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal (2 ATP) și va juca finala ediției 2020 a Turneului Campionilor, împotriva lui Dominic Thiem – învingător într-un meci-thriller în fața lui Novak Djokovic.

Preț de un set și jumătate în semifinala începută sâmbătă și terminată dincolo de miezul nopții, Nadal a reușit să limiteze stricăciunile provocate de jocul versatil al rusului. În primul set, un singur game slab al lui Medvedev i-a asigurat victoria lui Nadal, spaniolul având procentaj de sută la sută pe mingile de break: a anulat trei astfel de oportunități ale rusului la 1-1, apoi a profitat din plin de primul moment în care Medvedev nu a mai pus în teren primul serviciu, în game-ul cu numărul opt. În start de meci, rusul jucase cu primul serviciu toate cele 16 puncte pe lansare până la 3-3, însă mai departe au urmat patru puncte disputate pe serviciul său al doilea, pe care le-a pierdut fără excepție. Nadal și-a adjudecat astfel primul set.

Rusul i-a aplicat lui Nadal un prim șoc în debut de set doi, câștigând 12 dintre primele 13 puncte și punând pe tabelă un neașteptat 3-0. Intensitatea lui Nadal scăzuse dramatic, însă în egală măsură jocul rusului devenise brusc irezistibil. La fel de surprinzător însă, odată ajuns la 4-1, Medvedev s-a prăbușit, cedându-și serviciul de două ori consecutiv, astfel încât Nadal a ajuns să servească pentru victorie, la 5-4. De această dată, scurtcircuitul total s-a produs de partea cealaltă a fileului, „Matadorul” predându-și serviciul fără punct câștigat. Chiar dacă a reușit să se adune pentru a ajunge în tie-break, Nadal nu a mai reușit să degaje vreun moment siguranță: Medvedev s-a obișnuit cu multele mingi tăiate venite de pe reverul lui Rafa, și-a capacitat din ce în ce mai clar reverul, dominând cap-coadă tie-break-ul. Creșterea evidentă din jocul rusului s-a transpus, în cifrele statisticii, într-un salt de la 10 lovituri câștigătoare în primul set la 21 în al doilea, numărul de greșeli neforțate rămânând constant, la 10, rusul dominând clar în această secvență a jocului schimburile cele mai lungi.

Setul decisiv a stat sub dominația rusului, care după o minge de break ratată în primul game, a reușit să spulbere rezistența lui Nadal la scorul de 3-3. Selecția loviturilor spaniolului a devenit din ce în ce mai puțin eficientă, iar rusul a cules roadele, plusând cu lovituri decisive și inspirație, returul fiindu-i tot mai eficient.

Medvedev a întrerupt astfel o serie de 71 de meciuri consecutive câștigate de Nadal după adjudecarea primului set.

eurosport.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *