◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Experimentul lui Tesla care sugerează că timpul curge în două direcții: spre viitor și spre trecut

Poate exista un univers în care timpul să se scurgă în sens invers? Nicio lege a fizicii nu confirmă că timpul se scurge numai spre viitor. Percepem timpul de manieră unidirecțională, trecut, prezent și viitor.

Sunt cercetători care susțin ideea că timpul se scurge în două direcții. Conform acestora, în momentul Big Bang-ului, s-a creat un univers în oglindă, în care timpul se scurge în sens invers.

Această ipoteză a fost avansată anul trecut. Cercetătorii americani consideră că în momentul Big Bang-ului s-a creat un punct din care particulele se deplasează în două direcții temporale.

Timpul și punctul Janus
În sprijinul acestei ipoteze susținătorii ei au adus în temă faptul că astronauții care se află pe o stație orbitală îmbătrânesc mai puțin ca noi.
Dacă lumina și materia produc gravitație rezultă că gravitația și lumina modifică timpul.

Punctul a fost numit Janus, după numele unui zeu roman care avea două fețe. În acest punct mișcarea este haotică. Particulele pornesc în două direcții diferite și se formează două universuri inversate.

Universul este un gigant orologiu care funcționează în două sensuri
Această teorie nu era nouă pentru Nicola Tesla. El a prezentat unui influent om financiar, în anul 1910, un aparat cu care, susținea el, se poate face o călătorie în timp. Călătoria se putea face atât în viitor cât și în trecut.

Două universuri paralele, în care timpul se scurge invers. Experimentul s-a realizat în Belgia și aparatul a fost expus la Expoziția Universală, Bruxelles. La câteva zile după acest experiment, pavilionul Expoziției Universale a ars în întregime. Cauzele incendiului au rămas necunoscute.

Aparatul a fost numit temporiscop și avea două capsule temporale, una spre viitor și alta spre trecut. Acesta propulsa un obiect într-un vortex.
Experimentul a fost realizat în cel mai mare secret.

Un lucru este sigur, în anul 1930, americanii au reparat acest aparat și l-au dus în unul dintre laboratoarele secrete, după ce, imediat după incendiul din 1910, l-au recuperat și transportat în SUA. Se înțelege că acest aparat i-a interesat din moment ce l-au dus într-o locație secretă.

Experimentul secret
Despre experimentul lui Tesla nu s-a mai vorbit, până în anul 2004, când Andrew Basiago, Seattle, a declarat că, în anii 60, timp de patru ani, el și familia sa au participat la un experiment top secret. Experimentul s-a numit Pegasus.

Familia Basiago a făcut mai multe călătorii în timp. Descrierea aparatului care-i propulsa într-un vortex seamănă foarte mult cu cea a temporiscopului, invenția lui Tesla.

În sprijinul afirmațiilor sale, el a prezentat o fotografie în care apare și el, numai că, fotografia pare a fi făcută cu o sută de ani înainte de a se naște.

Basiago susține că a asistat la asasinarea lui Lincoln și că experimentele s-au repetat și cu alte persoane.

efemeride.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *