◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Nostradamus, biografia celui mai mare profet din Europa

Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a fost unul dintre cei mai importanți profeți ai lumii. Profesia sa de bază a fost medicina, dar atunci când a suferit de trezirea spirituală, Nostradamus a crezut că poate să prezică viitorul. Profețiile le-a strâns într-o carte, intitulată sugestiv Profețiile (Les Prophesies), în care sunt ascunse previziunile pentru 2000 de ani.

Tinerețea lui Nostradamus

Michel de Nostradame sa născut în sudul Franței, 14 sau 21 decembrie 1503. Există numeroase dezbateri cu privire la ziua nașterii sale și din acest motiv se folosesc cele două date. A fost fiul lui Jume de Nostradame (tatăl) și al Reynierei de St-Remy (mama). Unele surse spun că ar fi fost în total 18 frați, iar altele doar 9.

Bunicul lui Nostradame, Guy Gassonet, s-a convertit la catolicism cu jumătate de secol mai devreme și a schimbat numele de familie în Nostradame, în parte pentru a evita persecuția în timpul Inchiziției.

Se știe puțin despre copilăria sa, dar dovezile arată că era foarte inteligent, pe măsură trece rapid prin școală. La începutul vieții, a fost instruit de bunicul său maternal, Jean de St. Remy, care a văzut un mare intelect și potențial în nepotul său. În acest timp, tânărul Nostradame a fost învățat tainele limbilor latine, grecești, ebraice și și ale matematicii. Se crede că bunicul său l-a introdus în secretele antice ale tradiției evreiești și ale științelor celeste ale astrologiei, dându-i lui Nostradamus prima expunere la ideea cerurilor și modul în care conduc destinul uman.

Continuare pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *