default-logo

Pitești, Primul Festival național de științe

La Pitești are loc azi, sâmbătă 21 sept. o nouă ediție a Festivalului științelor, sub genericul „Romanian Science Festival”.

Manifestare este organizată de tineri specialişti din diverse ramuri de vârf pentru colegii de generaţie şi din generaţii apropiate la Colegiul Național Ion C. Brătianu.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educaţia alternativă din România, după modelul târgurilor de ştiinţă care sunt foarte populare în alte ţări.

  Tinerii organizatori, întorşi pentru această manifestare de la şcoli de prestigiu (de la University of Oxford sunt 11 tineri specialişti), vor ţine larg deschise porţile de acces în domenii de vârf ale ştiinţelor actuale şi ale aplicaţiilor practice ale acestora.

Amintim că, în urmă cu o zi, vineri, 20 septembrie au fost organizate prezentări în liceele și colegii piteştene precum: „Zinca Golescu”, Economic „Maria Teiuleanu”, „Alexandru Odobescu” şi „Ion C. Brătianu” (în total 23 de prezentări – în special pentru tineri – în cele patru licee).

 Romanian Science Festival, primul festival naţional de ştiinţe  are loc doar în 3 orașe din România: Baia Mare, Pitești și Timișoara, spune fondatoarei acestei manifestări ştiinţifice internaţionale, absolventă a Colegiului Naţional „Ion C. Brătianu”, Eliza Casapopol (de la Data Scientist, Amsterdam, Olanda).

 Vor fi 34 de mentori români cu studii în străinătate, 350 de voluntari și sute de experimente.

 Evenimentul se desfășoară între orele 11,00 și 17,00 iar intrarea este liberă.

Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.