default-logo

Nunta regală: Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit. Ceremonia l-a impresionat până la lacrimi pe prinţ

Prinţul Harry al Marii Britanii (33 de ani) şi fosta actriţă americană Meghan Markle (36 de ani) au fost declaraţi soţ şi soţie în urma ceremoniei de la Capela St. George din Windsor, devenind astfel Duce şi Ducesă de Sussex. Slujba a fost una extrem de emoţionantă, iar dacă mireasa a zâmbit tot timpul, mirele cu greu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au spus jurămintele şi au schimbat verighetele în faţa reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi a altor 600 de oaspeţie de seamă, printre care Oprah Winfrey, Sir Elton John, Amal şi George Clooney şi Victoria şi David Beckham. Purtând o rochie Givenchy, Meghan Markle a fost condusă la altar de prinţul Charles şi a avut zece domnişoare de onoare şi cavaleri, inclusiv nepoţii săi, prinţul George (4 ani) şi prinţesa Charlotte (3 ani), copiii cei mari ai prinţului Harry şi Kate Middleton. După căsătorie, cuplul va fi cunoscut ca ducele şi ducesa de Sussex. În continuare, cele mai importante momente ale nunţii regale.

Sir Elton John, care a fost apropiat de prinţesa Diana, a interpretat trei piese la recepţia găzduită de regina Elisabeta la Castelul Windsor. Dominic Reid, directorul executiv al Jocurilor Invictus şi amicul prinţului Harry, a oferit câteva detalii pentru reporterii CNN: „A fost o recepţi foarte, foarte emoţionantă şi intimă. Prinţul de Wales a ţinut un discurs foarte frumos. Harry şi Meghan sunt foarte fericiţi împreună. Se simt minunat unul în compania celuilalt, se vede că sunt foarte îndrăgostiţi, ceea ce grozav.“

Peste 100.000 de oameni le-au fost alături mirilor în ziua nunţii, iar reprezentanţii Palatului Kensington nu au rămas indiferenţi şi au transmis mulţumiri „publicului incredibil“.

După ceremonia de la capela St. George, ducele şi ducesa de Sussex au oferit mulţimii sărutul mult-aşteptat pe scările bisericii.

În timp ce mirii au semnat în registrul de căsătorie, capela a fost inundată de sunetele violoncelului mânuit de tânărul muzician Sheku Kanneh-Mason. Ceremonia s-a încheiat cu „Amen/This Little Light of Mine“, într-o versiune a celebrei Etta James, cântec gospel care a devenit sinonim cu mişcarea drepturilor civile din SUA.

 

 

Citeste mai mult: adev.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.