◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Sorana Cîrstea avansează în sferturi de finală la Tashkent

Sorana Cîrstea a câștigat meciul din optimi cu 3-6, 6-3, 7-5 în fața belgiencei Ysaline Bonaventure, după o luptă care a durat 2 ore și 14 minute. Românca se califică pentru a treia oară în acest an, în sferturile de finală ale unui turneu WTA.

Tenismena din România (nr. 96 WTA) a cedat primul set cu 3-6, după ce a pierdut trei ghemuri consecutive, în finalul acestuia. În runda a doua, Cîrstea se mobilizează, își câștigă mereu serviciul și reușește și două break-uri, care vor fi decisive. Ea se impune cu 6-3 și trimite partida în decisiv.

În setul 3, Bonaventure (nr. 123 WTA) începe mai bine și conduce cu 3-0. Cîrstea, impulsionată și de antrenorul său, revine în meci și câștigă 4 ghemuri la rând. Finalul partidei este disputat, dar Sorana este mult mai lucidă și se impune cu 7-5.

Calificarea în sferturi îi aduce româncei 60 de puncte, care o propulsează pe locul  88 în clasamentul WTA LIVE și un premiu financiar de 6.200 de dolari. Este cea de-a treia calificare în această fază, într-un turneu WTA din 2019, după cele reușite la Shenzen și Budapesta. Cea mai bună performanță a jucătoarei noastre din acest an este semifinala de la Nurnberg, din luna mai.

Acum, în competiția de la Tashkent (Uzbekistan), de categorie International, Sorana Cîrstea o va întâlni în sferturi, joi dimineață, pe Danka Kovinic (Muntenegru, nr. 120 WTA), care a învins-o în turul 2 pe Margarita Gasparian (Rusia, nr. 55 WTA), cu 7-5, 6-4.

În meciurile directe, Sorana o conduce pe adversara ei cu 2-1, iar în ultima partidă directă, ea a câștigat cu 6-3, 7-5 la turneul de la Madrid, din 2016. Bilanțul lui Cîrstea din 2019 este unul pozitiv, având 15 victorii și 13 înfrângeri, în circuitul WTA mondial. De remarcat faptul că Sorana a cucerit trofeul de la Tashkent în 2008, singurul obținut în cariera sa, la simplu.  

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *