Festivalul prazului la Mioveni, Argeș

Deși prazul, ca legumă, se găsește preponderent în zona Oltenia, pentru prima dată în județul Argeș, în Muntenia, va avea loc un festival al prazului.
 
La Mioveni, în județul Argeș sunt în pregătire 3 evenimente menite să ne amintească de anotimpul strânsului roadelor.
 
Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval, miere, fructe și… mult praz, puteți găsi la „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și, o noutate în acest an, ”Festivalul Național al Prazului” de la Mioveni, județul Argeș.
Conform organizatorilor vor participa producători agricoli, apicultori și meșteri populari din județ dar și din alte zone, pentru a comercializa fructe și legume de sezon.
„Festivalul Național al Prazului” aduce la Mioveni și muzică, joc și obiceiuri populare, care vor condimenta arta culinară a unor maeștrii bucătari, conduși de Master chef Radu Zărnescu. Aceștia vor pregăti în fața celor prezenți, preparate din bucătăria românească și internațională cu praz. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Învățământului în Industria Ospitalității (APIO), cu participarea excepțională a Euro Toques România, ACEEA și a liceelor afiliate APIO din România.
Deschiderea manifestărilor va avea loc vineri, 27 septembrie, ora 17.00, urmată de un spectacol folcloric cu ”Ansamblul Plăieșii”, din Chișinău dar și cu artiști locali.
Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 16.00, vor fi demonstrații culinare, în cadrul “Festivalului național al prazului”, iar seara pe scenă vor urca artiști locali și Corul din localitatea Epidavros, Grecia, ”Progressive Movement Choir”.
Duminică, 29 septembrie, tot de la ora 16.00, vor avea loc demonstrații culinare, urmate de spectacole folclorice, susținute de artiști locali și de interpreta Valeria Arnăutu.
Pe perioada desfășurării evenimentelor, în intervalul 10.00 – 22.00, vor avea loc expoziții cu vânzare de produse meșteșugărești, legume, fructe, produse tradiționale, produse apicole.
Organizatori sunt: Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.
 
Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.