COMUNICAT

Juriul  de Onoare, Disciplină şi Arbitraj ( JODA )  al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România s-a întrunit în ziua de 19 mai a.c. pentru a  discuta în mod colegial  unele aspecte  referitoare la activitatea  unor membri ai Uniunii, implicaţi în  acţiuni destabilizatoare în cursul anului 2017.
1.Juriul a dat curs solicitării  colegului Dan Lupescu de a se analiza decizia de excludere  adoptată de Adunarea generală Extraordinară din 8 septembrie 2017. În urma discuţiei purtate, Juriul a luat act  de poziţia echilibrată a colegului Dan Lupescu, potrivit căruia acţiunile sale, inclusiv acţiunea în justiţie îndreptată împotriva preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, au fost determinate de anumite persoane de rea credinţă, în special de către Teofil Cepraga, care l-au dezinformat şi l-au implicat în  demersurile lor nestatutare.
Juriul a luat act de dorinţa exprimată cu claritate de dl Dan Lupescu de a rămâne  membru al UZPR, domnia sa fiind de acord să prezinte în termen de 15 zile calendaristice de la prezenta discuţie, documentul  doveditor de retragere a acţiunii sale în justiţie. Decizia  Juriului va fi luată după expirarea acestui termen şi va fi  transmisă spre validare Consiliului Director al UZPR.
2. Juriul a luat act de refuzul  doamnei Gutiera Prodan (Filiala Chişinău ) de a participa la această discuţie colegială, precum şi de decizia  acesteia de a-şi depune  mandatul de preşedinte al Filialei Chişinău a UZPR şi de a ieşi din rândul membrilor  Uniunii, conform adresei înaintate electronic. Juriul a validat atitudinea doamnei G. Prodan care a fost radiată din rândul membrilor UZPR. În această situaţie, Juriul  solicită Consiliului Director să îi informeze pe colegii din Filiala Chişinău în legătură cu toate aceste chestiuni, cerându-le totodată şi să procedeze la reorganizarea activității, inclusiv la alegerea unei noi conduceri a filialei.
3. Juriul informează că la întâlnirea din 19 mai a.c., nu au fost prezenţi domnii Bogdan Gamaleţ şi Dan Gîju, precum și că nu a răspuns invitaţiei doamna Adriana Frăteanu. Facem precizarea că, în timp ce, pentru prima rundă de  discuţii, domnii Bogdan Gamaleţ şi Dan Gîju au solicitat o reprogramare din motive personale, doamna Adriana Frăteanu nu a transmis niciun răspuns.
4. Juriul a stabilit  ca următoarea rundă de discuţii colegiale să aibă loc  în data de 9 iunie a.c., la sediul UZPR.  La această dată va fi reinvitată doamna Adriana Frăteanu și se vor transmite noi invitaţii pentru domnii Bogdan Gamaleţ şi Dan Gîju. Juriul va invita la discuții, tot pentru data de 9 iunie a.c. , pe doamnele Veronica Ioniţă şi Georgeta Adam pentru a clarifica unele aspecte legate de implicarea lor în acţiuni nestatutare în cursul anului 2017.
Menţionăm că toate invitaţiile  la dezbaterile Juriului  de Onoare, Disciplină şi Arbitraj  au fost trimise prin Poşta Română, cu scrisoare recomandată, cu confirmare de primire şi prin poşta electronică. În acelaşi  fel se va proceda în continuare în toate situațiile în care membri ai UZPR vor fi invitați de către juriu, la discuții colegiale, pe chestiuni care țin de competența acestui organism statutar al UZPR.

Secretariatul JODA

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.