Mii de noi locuri de muncă în România! Este o implementare a conceptului Industry 4.0

Arctic, parte a grupului Arçelik, a deschis o nouă fabrică în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Este cea mai modernă fabrică deţinută de grupul din Turcia, fiind realizată pe baza conceptului Industry 4.0: cele mai recente tehnologii de inteligență artificială, machine learning și tehnologii robotizate.

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, anunță că prima fabrică din România ce funcționează după principiile Industry 4.0 este 100% operațională și marchează astfel o etapă importantă în dezvoltarea companiei și a grupului Arçelik. Compania mai deține și operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, locul unde s-au produs până acum peste 34 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 85 de țări.

Noua fabrică Arctic a fost construită în comuna Ulmi din judeţul Dâmboviţa, în numai 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 de metri pătraţi. Aceasta implementează cele mai recente inovații tehnologice și procese de automatizare. Prin integrarea aplicațiilor de tip IIoT ( Industrial Internet of Things), inclusiv a echipamentelor inteligente, a dispozitivelor interconectate și a tehnologiilor de robotică cooperativă, aceasta va avea o capacitate de producție de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an, fiind una dintre cele mai mari fabrici din Europa. Fabrica va ajunge la capacitate maximă de producţie în 2020, când va fi instalată şi cea de-a doua linie de producţie, iar oficialii spun că circa 85% dintre maşinile de spălat produse la Ulmi vor fi destinate exportului. Investiţia totală se va ridica la circa 150 milioane de euro, dintre care circa 36 milioane reprezintă ajutor de stat, iar restul fonduri proprii ale grupului Arçelik. Pe lângă investiţia Arctic, judetul Dâmboviţa va mai beneficia şi de pe urma a 6 noi fabrici ce vor fi furnizori pentru fabrica de la Ulmi şi vor oferi sute de noi locuri de muncă în zonă.

„Noua fabrică de mașini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producție de produse electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de țări. În același timp, noua fabrică este prima unitate de producție de tip green din România și o candidată pentru certificarea LEED Platinum, cea mai înaltă certificare pe care o poate atinge o astfel de fabrică”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Conceptul Industry 4.0 reprezintă a patra revoluție industrială și utilizează cele mai recente tehnologii de inteligență artificială, de machine learning și tehnologii robotizate, ce pot spori productivitatea cu 30%. Mai mult de 70% dintre operațiunile de producție ale noii fabrici de la Ulmi se bazează pe sisteme autodeterminate și autogestionate, în timp ce controlul calității este 100% automatizat.

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, noua fabrică contribuie de asemenea la lupta împotriva schimbărilor climatice. Datorită sistemului de tratare a apelor reziduale de nouă generație și a celui de colectare a apei pluviale, o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării va fi reciclată anual. În același timp, instalația fotovoltaică va produce 1 milion de kWh pe an, echivalentul consumului de energie electrică pe o perioadă de un an de către 350 de gospodării. Acest lucru înseamnă o reducere anuală de 363 tone a emisiilor de CO2. În plus, la nivelul grupului Arçelik, oficialii au declarat că îşi doresc ca întreaga producţie industrială să devină neutră din punctul de vedere al amprentei de carbon până în anul 2025.

 

„Industry 4.0 nu înseamnă numai productivitate crescută. Înseamnă în primul rând sustenabilitate și atenție pentru un viitor mai bun. Datorită implementării tehnologiilor avansate, consumul de energie per produs se va reduce cu 28%. Apa folosită în procesul de producție va fi reciclată și refolosită în proporție de aproape 100%, deșeurile de plastic, metal, lemn, carton și metal vor fi colectate separat, iar fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, dar și cu zone verzi, în exterior și interior, pentru o calitate mai bună a aerului”, a adăugat Murat Büyükerk.

Continuarea pe  capital.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.