◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Eduard Klocek a murit în Piatra Craiului în timp ce încerca să salveze o concurentă căzută în prăpastie

Maratonul Piatra Craiului 2019 a fost marcat de o tragedie! Doi concurenți, o fată și un băiat, au murit sâmbătă după ce au căzut în prăpastie. Una dintre victime este Eduard Klocek, care avea 39 de ani, și care și-a riscat propria-i viață pentru a salva fata.

Din păcate, acesta nu a putut să își ducă la îndeplinire misiunea de salvare și a căzut în gol aproape 70 de metri în același timp și în același loc.

Cine a fost Eduard Klocek, cel care a riscat cu propria-i viață

Eduard Klocek, de profesie doctor chirurg, a lucrat mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani profesa la un spital din Marea Britanie. Eduard era și un împătimit al maratoanelor. În urmă cu o săptămână, Klocek participase și la un alt concurs de același gen, maratonul montan ”Apuseni Ultra Race”.

După ce a căzut 70 de metri în prăpastie, Eduard Klocek s-a ales cu ambele picioare fracturate. Doctorii care au ajuns rapid la fața locului au încercat să facă tot posibilul pentru a-l salva, dar nu au mai putut face mare lucru. După câteva zeci de minute, bărbatul s-a stins, din cauza unui stop cardio-respirator.

Scena groazei a avut loc în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. 

Cealaltă victimă a maratonului montan, Jakab Eniko, avea 45 de ani şi era din Odorheiu Secuiesc. Ca şi doctorul Eduard Klocek, Jakab Eniko alergase de-a lungul anilor la zeci de maratoane montane. Ea participase şi la ediţia de anul trecut, Maratonul Piatra Craiului 2018, când s-a clasat pe locul 22, din 119 atlete.

În urma acestui foarte grav incident, Poliția a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă! Va urma o anchetă extrem de amplă, astfel că mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi chemate la audieri.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *