default-logo

”Clubul Seniorilor” al Sectorului 4 / București

”Clubul Seniorilor” a luat naștere la initiativa Mihaelei Ungureanu, director DGASPC, care s-a gândit că pensionarilor din Sectorul 4 le-ar prinde bine un loc în care să socializeze, să trăiască sentimentul de a fi bunici pentru aceia care nu au avut nepoți. Bătrânii să își ocupe timpul plăcut astfel si copiii bolnavi și abandonați sa aibă parte de căldură sufletească.
 
Activitatile din cadrul „Clubului Seniorilor” sunt de lăudat iar inițiativa mai mult decât minunată, programul a reușit sa emoționeze printr-o profunzime aparte .
 
La inceputul programului, 37 de persoane s-au inscris ca voluntari. Timp de 2 zile, pensionarii au fost instruiti cu privire la normele de igiena din spital si au fost invatati cum sa-i ingrijeasca  Proiect al Inima Copiilor_Niciun copil singur in spital
în parteneriat cuMarie Curie_Niciun copil singur in spital
cu susținerea    MOL_Niciun copil singur in spital

Un copil internat la terapie intensivă nou-născuți suferă zilnic multe proceduri dureroase: e intubat, aspirat, i se fac injecții, operații, pansamente, tratamente… Mic și atât de fragil, el ar merita să primească… mângâieri, atingeri calde, îmbrățișări. Dragostea vindecă și atingerile alină – o confirmă chiar tratatele de medicină.

Copiii fără părinți de la terapie intensivă nu au de la cine să le primească. Sunt singuri. Singuri în spital!
Și 1 din 5 copii din secție e singur pentru că părințîi lui îl vizitează rar sau pentru că a fost abandonat.

,,Noi vrem să nu existe “niciun copil singur în spital”, de aceea am inițiat acest program de voluntariat profesionist la Spitalul Marie Curie. Vino alături de noi să-i mângâiem, să le cântăm, să le facem bine cât putem noi!
Să îi facem bine cum putem noi!”

Fiecare copil ar trebui să aibă pe cineva lângă el. În secția noastră, părinții sunt bineveniți să stea cât de mult timp vor. Dar sunt și copii singuri. Noi stăm cu ei, doctorii, asistenții, infirmierele, stăm cât putem. Dar noi suntem prea puțini, avem multe lucruri de făcut în secție și timpul pe care-l avem e limitat.

Contăm pe voluntari. Îi vrem lânga noi, ne bucurăm că sunt aici și că oferă copiilor ceea ce parinții, din diverse motive, nu pot oferi.

Cătălin Cîrstoveanu

Șeful secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București

„Am demarat programul «Bunicii voluntari» pornind de la ideea că mulți dintre bunicii care vin la Clubul Seniorilor n-au avut ocazia să-și crească nepoții sau chiar să aibă nepoți.Şi, tot așa, mulți dintre copiii pe care îi avem în sistemul de protecție nu au avut parte de îngrijirea bunicilor, de o poveste spusă de un bunic”, a declarat Mihaela Ungureanu, directorul general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 4, Bucuresti.

Astfel, bunicii de ocazie au ajuns sa-i ajute pe copiii defavorizati aflati in grija Directiei. Dupa alte cateva luni, programul a fost extins in centrele pentru copiii cu dizabilitati, iar din 2018, programul „Bunicii voluntari” a ajuns si la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Cei mai mulți sunt bolnavi,au mereu nevoie de un zâmbet,îmbrățișare,o poveste .  Este minunat sa vezi  cum poti aduce un zâmbet  și alinare acestor suflete nevinovate și abandonate.

Implicare oamenilor,nu doar a pensionarilor salvează  poate nu vieți , dar salvează suflete !

Beatrice Lianda Dinu

 
 
 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.