◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Crime care au șocat România! Moartea unor personalități, între eroare și voință

Crime care au șocat România! Vă prezentăm cazuri ale unor morți care sunt cel puțin suspecte sau chiar asasinate. Aceste crime au șocat întreaga opinie publică și au rămas precum o pată mare și groasă în istoria țării noastre.

Cea mai misterioasă crimă din secolul al XX-lea

În 25 decembrie 1935, Tiţa Cristescu, Miss România, înceta din viața. Tiţa era fiica cea mică a fondatorului Partidului Comunist Roman și a murit otrăvită cu cianură de potasiu. Tiţa primise o cutie cu bomboane care erau injectate cu cianură.

Uciderea tinerei a fost considerată cea mai misterioasa crima a secolului trecut. Suspectul principal a fost tatăl celebrului regizor Liviu Ciulei. Ţâţa era atât de frumoasă încât avea lumea la picioare. A frânt multe inimi, victime ale frumuseţii ei fiind și bărbați căsătoriți.

Liviu Ciulei, tatăl regretatului regizor, era un prosper industriaş. Cu toate că era căsătorit și avea doi copii, Ciulei a făcut o pasiune nebună pentru ea. Era atât de gelos, încât deseori devenea violent. Relația dintre cei doi a durat șase ani.

Crime care au șocat România

Pentru că Ciulei nu a divorțat de soția sa, Tiţa a decis să rupă relația. Împinsă de familia să să continue relația cu Ciulei, avantajele financiare erau considerabile, Tiţa a avut o tentativă de sinucidere.

În anul 1935, viața femeii părea să ia o întorsătura favorabilă. Avea o relație cu diplomatul Cuza Hotta care îi promisese că o va lua de nevastă. În 25 decembrie, Tiţa a fost la un cinematograf cu niște prietene, după care s-a întors în locuinţa sa din Bd. Brătianu.
Servitoarea o anunța că în lipsa sa, Liviu Ciulei i-a adus o cutie cu bomboane. Tiţa a mâncat două bomboane care i-au fost fatale. Într-o jumătate de oră, a murit. Rezultatul autopsiei a fost otrăvire cu cianură de potasiu.

Principalul suspect a fost Liviu Ciulei. Mulți l-au considerat pe Liviu Ciulei ca fiind asasinul, din cauza faptului că Tiţa se logodise cu Cuza Hotta.

Procesul a ținut prima pagină a ziarelor mai multe luni. Ciulei a fost trimis în judecată sub acuzarea de omor cu premeditare. Pentru că procurorii nu au reușit să strângă probe suficiente, Ciulei a fost achitat.

Misterul acestei crime a fost dezlegat abia peste două decenii. Un preot din Bucureşti a fost chemat la spovedania unei bătrâne aflată pe patul de moarte. Bătrâna era servitoarea Maria Suciu, fosta servitoare a Ţiţei. Slujnica a recunoscut că este autoarea crimei. Ea a motivat că era geloasă pe Ţâţa, care era foarte frumoasă, bogată și tot ce-şi dorea.

Crime care au șocat România – Mihai Eminescu, mercurul care ucide

Tot mai mulți cercetători susțin teoria conform căreia, Mihai Eminescu a murit ca urmare a unui tratament neadecvat. Suspectat că suferă de sifilis, boală pe care, în realitate, nu a avut-o, marelui poet i-a fost aplicat un tratament care avea să aibă rezultate fatale.

Injecțiile cu mercur și o lovitură cu o cărămidă în cap aplicată de un pacient internat la sanatoriul de boli mintale al doctorului Șuțu aveau să-i producă sfârșitul în 16 iunie 1889.

Mihai Eminescu

Din raportul oficial asupra morții marelui poet nu reiese clar cauza morții. Autopsia s-a efectuat neglijent, creierul fiind uitat pe o fereastră unde s-a descompus. Nefiind vorba despre sifilis, mercurul injectat i-a grăbit moartea. Ajunsese un cadavru viu. Responsabilitatea acestei erori revine medicilor Marinescu și Iszac, doi medici tineri aflați la începutul carierei.

Continuarea pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *