◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Eduard Soponar Model și fondatorul unei agenţii de modelling

Originar din Baia Mare, medaliatul cu argint al României la înot este în Canada

Pe Eduard Soponar l-am întâlnit în Calgary, Alberta, Canada. Locuiește aici de mai bine de 8 ani și povestește cu entuziasm despre munca lui : »Am deschis această agenție de modelling în Calgary pentru ca eu însumi am început să pozez ca model acum 5 ani. Eram pasionat de design vestimentar și modă încă de mic copil iar mama mea m-a încurajat mult în acest sens, fiind convinsă că pot avea o carieră în modelling «.  Încurajarea primită din partea mamei avea să se adeverească, fiindcă la cei 24 de ani, portofoliul lui Eduard numără apariții de succes ca model în paginile unor publicații și reviste internaționale – IMIRAGE Magazine,WatchIT Canada,Stand Out Publications, Saks Fifth Avenue– precum și participări la diverse concursuri și prezentări de modă în Canada.
Eduard consideră că munca pe care o desfășori trebuie făcută cu pasiune, fiindcă atunci greutățile care apar sunt depășite mai ușor : »Nu am dorit să mă trezesc dimineața și să încep să mă plâng că nu îmi place jobul pe care îl am. În același timp, nu cred că trebuie să faci munca doar pentru bani, fiindcă sunt lucruri în viață mult mai importante decât banii. Pasiunea este în primul rând ceea ce mă inspiră să fac ceea ce fac însă este nevoie și de perseverență în această industrie ca sa poți avea succes . Aș spune chiar că perseverența este cea mai importantă »
Sincer și modest- acestea sunt primele dintre calitățile pe care aveam sa le descopăr în Eduard, în timpul interviului acordat, timp în care aveam să aflu și despre momentele mai puțin bune prin care el a trecut: « Am avut și eu acele zile în care vrei să renunți și recunosc că tot ce am putut spune a fost : Doamne, dă-mi o mână de ajutor! Am nevoie de ajutorul Tău pentru că nu mai știu ce să fac ! Mărturisesc că după ce am spus acestea , ceva se întâmpla : fie întâlneam o nouă persoană care mă ajuta și mă sprijinea sau era suficient să îmi spună cuvinte de încurajare «mărturisește Eduard.
În România, numele lui Eduard Soponar este cunoscut mai ales din cadrul concursurilor de înot la care a participat și unde a obținut numeroase medalii și premii în cei 15 ani în care a reprezentat Clubul Sportiv Municipal CSM din orașul natal, Baia Mare . Chiar anul trecut , Eduard a câștigat medalia de argint la Campionatul Național de Înot desfășurat la Bacău : «  Dacă nu aș fi fost model, probabil că aș fi antrenor de înot acum ,având propriul club de înot sau ceva similar. Îmi doream să câștig la Olimpiadele sportive  » mărturisește cu nostalgie băimăreanul.
Dar nu a fost să fie astfel iar Agenția de modelling pe care o conduce – Monica Model Management- numită astfel dupa prenumele mamei sale -numără în prezent atât modele masculine cât și feminine, care s-au alăturat viziunii sale bazată pe un motto în care Eduard crede : » Fiecare persoană are frumusețea ei aparte și această frumusețe vine din interior spre exterior. Agenția pe care o conduc este unică prin faptul că oricui trece pragul acestei agenții i se oferă o șansă în modelling, dacă asta își dorește. Motto-ul nostru  este : You are a gift to this world și ne dorim ca modelele cu care lucrăm să se simtă în siguranță și să fie mulțumite».
Eduard Soponar are pentru agenția Monica Model Management planuri îndrăznețe : până la sfârșitul acestui an dorește să fie în topul primelor trei agenții de modelling din Calgary. Pe termen lung, țintește locul 10 în ierarhia mondială din industrie.
Chiar dacă știe că drumul pe care a pornit nu este deloc ușor, tânărul Eduard Soponar este optimist : « Doresc să contribui și eu în a face ceva pentru binele comunității. Chiar dacă la început este mai greu și lucrurile nu merg așa cum ai dori, trebuie să crezi în tine, în visul tău și să lucrezi pentru a-l îndeplini. Împreună putem să aducem o schimbare pozitivă în jurul nostru. »
În prezent , printre colaboratorii lui Eduard se numără jurnalista canadiană Ella Clarens, Julia Cordray, fondator și presedinte Peeple App și 96 Talents și de curând fashion designerul român, Lorand Coza.
Până la bilanțul final de an însă, pe agenda lui Eduard Soponar sunt noi provocări care îl așteaptă . Cea mai recentă dintre ele este participarea lui ca finalist în perioada 22- 28 May 2018 la concursul Super Model Canada Search ce se va desfășura anul acesta în Toronto. Valoarea totală a premiului competiției este de 15 mii de dolari. Mult succes, Eduard Soponar, ținem pumnii strânși!

 

 

 

Daniela Apostoaei / UZPR
Jurnalist, Canada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *