◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Papa Francisc: `Feminismul de orice fel ajunge să fie un misoginism cu fustă`

Papa Francisc a afirmat că feminismul de orice fel ajunge să fie un misoginism cu fustă, precum și că un rol mai important al femeii în Biserică, deși ar fi bun, nu ar ajuta în prevenirea abuzurilor sexuale. Integrarea ei în conștientul colectiv ca parte a instituțiilor religioase ar fi adevărata soluție, relatează El Pais.

Suveranul pontif a făcut această afirmație în a doua zi a summit-ului de la Vatican, care vizează problema abuzurilor sexuale din Biserica Catolică. Un număr de 190 de lideri religioși dezbat această chestiune, în speranța că lumea creștină va scăpa odată pentru totdeauna de scandalurile tot mai frecvente.

Publicația notează că termenul de „accountability” (n.r. – responsabilitate) are un înțeles vag în lumea latină, pentru că nu are o traducere directă, fiind mai degrabă perceput ca o „reglare de conturi”. În plus, pe lângă o problemă de limbă, experții în corupție și abuzuri susțin că este și o problemă culturală, de altfel. Lipsesc anumite mecanisme, în special în Biserică, pentru siguranță că se înțelege de la sine că anumite comportamente generează anumite consecințe. Aceasta fost una dintre temele abordate la summit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *