Campioana României e ca și calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

Vâlcea a reușit să scoată un punct din deplasarea de la Ljubljana, deși a avut mari probleme de sănătate în lot. Gripa a făcut ravagii printre jucătoare.

SCM Rm. Vâlcea a terminat la egalitate, 28-28, meciul cu Krim Ljubljana, din etapa a patra în grupele principale ale Ligii Campionilor. Ar putea să fie punctul care le va duce pe vâlcence în sferturile de finală.

Problemele campioanei nu au fost legate însă de adversar, ci de starea de sănătate a propriilor jucătoare. Înainte de meci, nu mai puțin de 9 oltence au contractat virusul gripal de tip A și B, iar antrenorul Florentin Pera a avut mari probleme să alcătuiască un prim 7 competitiv.

Glibko nu a mai putut

Deși a jucat la Bistrița, în Cupa României, după ce făcuse febră 39,4 cu o seară înainte, Irina Glibko nu a mai putut fi pe teren și la Ljubljana, oricât a încercat. A rămas în afara lotului și și-a susținut colegele din tribună.

Kristina Liscevici, Cristina Florica, Ann Grette Norgaard, Jelena Trifunovici, Samara da Silva au avut și ele temperatură peste 39 cu o zi sau două înainte de meci. „Patru jucătoare nu s-au antrenat absolut deloc de când am ajuns la Ljubljana. Pentru asta, merită toate aprecierile, au intrat pe teren și au arătat voință și putere de luptă”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Au tras cu dinții

Liscevici a ținut să joace și a fost titulară, dar s-a văzut că centrul naționalei Serbiei nu a fost în plenitudinea forțelor. Pentru că meciul nu mergea în direcția dorită, în partea a doua, când Krim s-a desprins la 16-12, antrenorul Pera a fost nevoit să le trimită pe teren pe Dumanska și pe Samara da Silva. Și acestea au adus plusul dorit. Vâlcea a egalat la 16 și a trecut apoi în avantaj.

Româncele nu au putut însă să se desprindă decisiv, deși au avut în câteva rânduri posibilitatea să se ducă la două lungimi avans. Krim a revenit de fiecare dată, iar egalarea gazdelor a venit dintr-o aruncare de la 7 metri, cu 6 secunde înainte de final.

Vâlcea mai are de jucat pe teren propriu cu Savehof și în deplasarea de la Gyor și ar putea obține calificarea matematică în sferturile de finală, pe 29 februarie, în fața propriilor suporteri.

„Sănătoasele” au jucat cel mai bine

Azi, la Ljubljana, cele mai bune jucătoare ale campioanei României au fost chiar handbalistele care nu au avut probleme cu gripa. Asma Elghaoui a marcat 6 goluri din tot atâtea acțiuni, Mireya Gonzales a avut 7 reușite și o prestație foarte bună, mai ales în prima repriză, iar în partea a doua a ieșit în evidență și extrema Marta Lopez. Iulia Dumanska și-a ajutat și ea echipa în câteva momente-cheie!

Krim Ljubljana 28
Van Kreij 8, Varagici 7, Mavsar 5, Klemencici 3, Zulici 3, Snopova 1, Ljepoja 1. Antrenor: Uros Bregar
SCM Rm. Vâlcea 28
Gonzalez 7, Elghaoui 6, M. Lopez 4, Da Silva 2, Trifunovici 2, Norgaard 2, Liscevici 2, Florica 1, Zamfirescu 1, Badea 1. Antrenor: Florentin Pera

Programul celor de la Vâlcea în ultimele două runde 

  • SCM Rm. Vâlcea – Savehof, 29 februarie
  • Gyor – SCM Rm. Vâlcea, 7 martie

CLASAMENT GRUPA 2 

 

 

 

Primele patru echipe se califică în „sferturi”