default-logo

O ziaristă din Timișoara în Consiliul de Etică şi Arbitraj al Asociației Europene a Jurnaliștilor

Asociația Europeană a Jurnaliștilor  şi-a desemnat, prin alegeri, componența organelor de conducere. Prin prezenţa jurnalistei Brînduşa Armanca în Consiliul de Etică şi Arbitraj, România face parte din organele de conducere ale acestei asociaţii. 

Brînduşa Armanca anunţă că a fost votată alături de alți colegi din diverse țări în Consiliul de Etică și Arbitraj şi, astfel, România face parte din organele de conducere ale Asociației Europene a Jurnaliștilor

Componența organelor de conducere după algerile online din 15 februarie este următoarea: președinte – Saia Tsaousidou (Grecia), vicepreședinți – Javier Arribas (Spania), Tibor Macak (Slovacia) şi Simone Rappel (Irlanda), secretar general – Edward Steen (Austria)., trezorier – Luigi Cobisi (Italia). Din Consiliul de Etică și Arbitraj au fost aleşi să facă parte Brîndușa Armanca (România), Nurer Zaman Bhuiyan (Finlanda), Eileen Dunne (Irlanda), Giuseppe Jacobini (Italia), Pedro Gonzales Martinez (Spania), Panagiotis Sfaelos (Grecia).

Comitetul de Audit: Javier Martín Domínguez (Spain), Lampros Rodis (Greece), Tim Ryan (Ireland), Hasan Kahvecioglu (Cyprus), David Worsfold (UK). Reprezentant al asociaţiei pentru libertatea presei este William Horsley (Marea Britanie), reprezentant la Bruxelles – Javier Jimenez Moratalla (Spania), iar reprezentant pentru combaterea Fake News – Irina Nedeva (Bulgaria).

Brînduşa Armanca este corespondent local al Revistei 22 şi al Radio Europa Liberă România. Este licenţiată în Filologie, la Universitatea din Timişoara, şi are titlu de doctor în filologie, obţinut la Universitatea din Bucureşti. A absolvit specializări în Jurnalism şi Management în cadrul Universităţii Central Europene, Universităţii din Marsilia, Preston University, Chico State University. Este şi profesor de jurnalism, ca titular al disciplinelor de Etică mass-media, Publicistică TV sau Genuri în audiovizual predând la universităţi din Timişoara, Bucureşti, Sibiu şi Arad.

A condus TVR Timișoara și Institutul Cultural Român de la Budapesta, timp de mai mulți ani. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații de media, este autoarea mai multor volume de jurnalism ca Televiziunea regională în România, Media culpa, Învaţă să învingi, Istoria recentă în mass-media.Frontieriştii, Dalnic. Istorii nespuse din satul lui Doja (versiuni în română, engleză, maghiară), cărţi de comunicare cum este Ghidul de comunicare pentru jurnalişti şi purtători de cuvânt, sau de istorie literară și literatură ca Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă, Abolirea timpului buimac, Final la Cartea rataților. Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri naţionale şi în competiţii internaţionale, iar activitatea sa a fost recompensată cu Distincţia Culturală a Academiei Române, precum și cu Distincția Ministerului Culturii ungar pentru diplomație culturală.

timpolis.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*