default-logo

Papa Francisc, apel la toți credincioșii din lume să spună „Tatăl Nostru” pe 25 martie la ora 12:00!

Papa Francisc a facut apel la toți credincioșii din lume sa recite „Tatăl Nostru” pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care dorește sa universalizeze rugăciunea ca metoda de combatere a pandemiei de coronavirus, care in Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese, relatează EFE, scrie Agerpres.

„În aceste zile în care omenirea tremura în fata amenințării pandemiei, mi-ar plăcea sa propun creștinilor sa-și unească vocile „, a spus Papa, duminică după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toți credincioșii din lume sa spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, miercurea viitoare, la ora 12.00.

Doua zile mai târziu, vineri 27 martie, Papa a anunțat ca va prezida la 18:00 ora locala (17:00 GMT) un moment de rugăciune în Piața Sf.Petru.

„Începând de acum, va invit pe toți sa participați spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălța rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârșit voi pronunța Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor”, a spus Papa.

„Vrem sa răspundem în fata pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune și tandrețe. Sa ne menținem uniți”, a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a celebrat duminica sfânta liturghie și rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisa online.

Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piața Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioșilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor și de frânare a epidemiei.

caplimpede.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*