◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Donald Trump cere redeschiderea lăcașurilor de cult „imediat”. „În America avem nevoie de mai multe rugăciuni, nu de mai puține”

Donald Trump a declarat bisericile, sinagogile şi moscheile „servicii esențiale” și a amenințat că dacă guvernatorii vor refuza să redeschidă aceste lăcașuri de cult din acest weekend, o va face el însuși. Desigur, Donald Trump nu deține o astfel de putere. În Statele Unite, politicile de redeschidere depind de autorităţile fiecărui stat federal.

Donald Trump le cere guvernatorilor să redeschidă imediat lăcașurile de cult

Donald Trump admite că lăcașurile de cult au fost neglijate de guvernatorii care, spune el, au desemnat ca fiind esențiale cu totul alt fel de locuri. Susținând că la mijloc se află o nedreptate, cere guvernatorilor să redeschidă din acest weekend bisericile, sinagogile şi moscheile, iar dacă aceștia nu vor accepta, o va face chiar el, potrivit The Guardian.

„Unii guvernatori au desemnat magazinele de băuturi alcoolice şi clinicile unde sunt practicate avorturile ca esenţiale, dar au lăsat în afară bisericile şi alte lăcaşuri de cult. Nu este corect. Prin urmare, voi remedia această nedreptate și voi numi lăcașurile de cult esențiale”, a declarat președintele Statelor Unite.

„Guvernatorii trebuie să facă ceea ce trebuie și să permită acestor foarte importante și esențiale locuri de credință să se deschidă chiar acum. Chiar în acest weekend. Dacă nu o fac, voi trece peste guvernatori. În America avem nevoie de mai multe rugăciuni, nu de mai puține”, a mai adăugat Donald Trump

După cele două minute de declarații, președintele Statelor Unite a părăsit pupitrul sălii de ședință fără a răspunde la întrebări.

Remarcile sale au creat confuzie deoarece guvernul federal nu are dreptul constituțional de a ordona unilateral statelor individuale să redeschidă întreprinderi, biserici sau școli. Însă, Donald Trump este foarte popular printre conservatorii evanghelici. Mai exact, președintele SUA a avut de partea lui patru din cinci alegători creștini evanghelici la alegerile prezidențiale din 2016.

La începutul acestei săptămâni, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a publicat un plan de 60 de pagini pentru redeschiderea restaurantelor, școlilor, programelor de îngrijire a copiilor, transportului în masă și a altor întreprinderi. Însă, acest plan omite detalii despre lăcașurile de cult și organizațiile religioase.

Donald Trump a afirmat că are autoritate totală în ceea ce privește planurile de redeschidere

Au existat neînțelegeri între Donald Trump și guvernatorii de stat în timpul pandemiei de coronavirus. Luna trecută, președintele a afirmat că are autoritate „totală” în ceea ce privește planurile de redeschidere, dar ulterior a părut să dea ănapoi de la această afirmație.

La conferința de vineri, secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a deviat întrebările despre amenințarea lui Donald Trump de a nu ține seama de guvernatori și a intrat în conflict cu reporterii.

„Băiete, este interesant  să fii într-o cameră care dorește cu disperare să vadă aceste lăcașuri de cult cum rămân închise”, a răspuns Kayleigh McEnany sardonic.

„Nu sunt de acord cu această afirmație. Merg la biserică. De-abia aștept să merg iar la biserică. Întrebarea pe care v-o adresăm și pe care am fi vrut să i-o adresăm președintelui și doctorului Birx, este sigură această măsură?”, a fost replica lui Jeff Masonde la Reuters.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *