default-logo

Fundația care a facilitat Nord Stream 2 va fi desființată

Fundația care a primit 20 milioane de euro de la Nord Stream 2 AG și a fost folosită pentru a se finaliza gazoductul care urma să transporte gaz ieftin din Rusia în Germania urmează să fie desființată. Lansarea conductei Nord Stream 2, care traversează statul german Mecklenburg-Pomerania, a fost oprită, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova, scrie EURACTIV.
Manuela Schwesig, premierul social-democrat al statului, a anunțat că și Consiliul de Administrație al Fundației, format din trei membri, condus de Erwin Sellering, fostul premier regional al statului, se va retrage, la sfârșitul lunii septembrie. Demisia consiliului este menită să deschidă calea pentru dizolvarea Fundației, lăsând în același timp suficient timp pentru a încheia întreaga activitate economică.
Fundația a fost mult timp criticată pentru că este un instrument care a ajutat la finalizarea proiectului conductei, eludându-se potențialele sancțiuni ale SUA. De la atacul Rusiei asupra Ucrainei, Schwesig s-a confruntat cu un nou val de critici, deoarece mulți au cerut să se desființeze fundația și să se folosească banii pentru ajutor umanitar destinat Ucrainei.
Schwesig a recunoscut că înființarea Fundației a fost o greșeală.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*