default-logo

Jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina şi Rusia pot semna contracte cu alte cluburi până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a extins până pe 30 iunie 2023 posibilitatea ca jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina şi Rusia să semneze contracte cu alte cluburi fără să aştepte perioada oficială de transferuri, informează AFP. „Biroul Consiliului FIFA a decis extinderea aplicării regulilor temporare de angajare stabilite în regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor (RSTJ) pentru a oferi asistenţă concretă jucătorilor, antrenorilor şi cluburilor care suferă consecinţele războiului din Ucraina”, a indicat forul fotbalistic într-un comunicat.
Această decizie vine în urma modificărilor la RSTJ adoptate de FIFA pe 7 martie 2022 şi 16 martie 2022, se aminteşte în comunicat. „Prevederile aprobate de Biroul Consiliului stabilesc că în cazul în care cluburile afiliate Federaţiei Ucrainene de Fotbal (UAF) sau Federaţiei Ruse de Fotbal (RFS) nu ajung la un acord cu jucătorii şi/sau antrenorii străini cel târziu pe 30 iunie 2022 – şi dacă nu s-a convenit altfel în scris – jucătorii şi antrenorii respectivi au dreptul să-şi suspende contractul de muncă până la 30 iunie 2023”, a continuat FIFA.
În ceea ce-i priveşte pe minorii care fug din Ucraina împreună cu părinţii din cauza conflictului armat, FIFA a precizat că „se va considera că aceştia îndeplinesc obligaţiile prevăzute la articolul 19, al. 2a din RSTJ, scutindu-i astfel de regula care interzice transferurile internaţionale ale jucătorilor sub 18 ani”. (AGERPRES)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*