◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ansamblul din Sâmburești, Olt, laureat la Festival Internațional de folclor

La cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional al ansamblurilor folclorice ale copiilor si tinerilor „Dorna plai de joc și cântec”, desfășurat la Vatra Dornei, ansamblul din Sâmburești, o comună din nordul Oltului, cunoscută mai mult pentru vinul de calitate, a câștigat locul I.
Festivalul, care are loc în fiecare vară în memoria profesorului Gavril Moroșan, este, de anul acesta, inclus în calendarul mondial al evenimentelor CIOFF (Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice).
După cum a precizat edilul din Sâmburești, Olt, Iulian Preda (care a însoțit ansamblul la festival), tinerii dansatori din comună au obținut mai multe premii întâi la festivalul din Țara Dornelor.
Astfel, pe prima treaptă a podiumului au mai fost și băieții din formația de călușari, dar și echipa de dansuri populare a fetelor din Sâmburești – Olt.
Pe lângă participanți din România, de anul acesta au fost prezente și ansambluri folclorice de peste hotare, cum ar fi: „Lechkhumi” din Georgia, „Ballet Folklorico” din Mexic, „Mladost Krepoljin” din Serbia, „Dor Bucovinean Cernăuți” din Ucraina și „Mărțișor Chișinău” din Republica Moldova.
Din țara noastră amintim: „Plaiurile Sâmbureștilor” din Olt, „Mugurelul” din Maramureș, „Cibinul” din Sibiu, „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor, „Fanfara trompetelor de argint” şi Orchestra „Runculeţul” din Câmpulung Moldovenesc, „Poenița” din Poiana Stampei și „Balada” şi „Plaiurile Dornei” din Vatra Dornei.
Invitaţi speciali în cadrul festivalului au fost cei de la Fanfara „Rotaria”, a Palatului Copiilor din Vaslui.
Conform organizatorilor, Festivalul de la Vatra Dornei se menține în topul celor mai cunoscute 10 evenimente folclorice din România la nivel mondial.

Constantin PAŞOL / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *