default-logo

Triplă sărbătorire în cadrul Filialei „Pan M. Vizirescu”, Olt, a UZPR

În ziua de 22 iulie 2022, în cadrul Filialei „Pan M. Vizirescu”, Olt, a UZPR, a avut loc o triplă sărbătorire: Ziua Aviației Române și a Forțelor Aerului, pentru 20 iulie; Ziua Presei Militare Române, pentru 23 iulie; Ziua Imnului Național al României, pentru 29 iulie.
Aceste activități s-au desfășurat fizic la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, pusă la dispoziția noastră de dl. Vivi Viorel Pintea, Directorul General al acestei Instituţii și Președintele Filialei UZPR-Olt. Pentru colegii aflați la mari distanțe s-a oferit opțiunea de online. A prezentat trei Referate Maricela-Paraschiva Buicescu; au vorbit liber Rodica-Felicia Matei, Margareta-Mariana Saimac, Ion Tîlvănoiu, Aurel Furtună, Gheorghe Tulea și Vivi Viorel Pintea. Au intervenit online Corneliu Colpacci (cu referat), Marian-Teodor Popescu și Aurel-Mircea Niță (au vorbit liber).
După aceste sărbătoriri, a avut loc ședința Comitetului Director al Filialei Olt a UZPR, prezidată de dl. Gheorghe Tulea, vicepreședintele Filialei. S-a discutat despre ampla consultare a membrilor UZPR Olt în legătură cu atribuirea numelui unei personalități din jurnalismul românesc, originară din județul Olt, Filialei. Consultarea a fost inițiată de dl. Ștefan Melinte, președintele Comisiei de Etică în Jurnalism din cadrul Filialei. Consultarea l-a propulsat, cu 95% din opțiuni, pe Pan M. Vizirescu (jurnalist la Bilete de papagal și la Gândirea, șef redacție la Radio România, corespondent de război la Stalingrad ș.a.).
Comitetul Director a analizat rezultatul consultărilor și a votat în unanimitate absolută – Filiala Olt UZPR se va numi: „Pan M. Vizirescu”

A consemnat Maricela-Paraschiva Buicescu, membru al Filialei „Pan M. Vizirescu”, Olt

Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*