default-logo

Începe Festivalul „Sus la munte, la Muscel”, unul dintre cele mai mari din România

Timp de două zile, pe 24 și 25 august ,orașul de sub poalele Mateiașului este în sărbătoare.
Aici are loc Festivalului Național – Concurs de muzică populară „Sus la munte, la Muscel”, unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din România.
Ajuns la cea de a IX-a ediție, festivalul din Argeș este organizat de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”, Primăria Municipiului Câmpulung și Televiziunea Română.
În prima zi a festivalului, 22 de concurenți din toate zonele etnografice ale României și un reprezentant al Republicii Moldova se vor întrece în concurs pentru cele opt premii, urmând ca joi să aibă loc Festivitatea de Premiere și Gala Laureaților.
Pe scena festivalului, amplasată în Piața Primăriei Municipiului Câmpulung, vor susține recitaluri de excepție și interpreți îndrăgiți ai cântecului popular românesc.
Astfel, în prima zi, miercuri, 24 august: Grigore Leșe și Grupul Vocal Bărbătesc „Doruri Muscelene”, ţambalistul Cătălin Iancu Junior, Bogdan Oncioiu, Oana Tomoioagă și Geanina David – deținătoarea Trofeului „Gavriil Prunoiu”.
Joi, 25 august: Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Taraful „Crai Nou” din Alba Iulia, Niculina Stoican, Zina Ghițulescu, naista – Mădălina Lupu, Maria Chivu, Cristina Drăgan, Ioana Șandru.
Intrarea este liberă!

Constantin PAŞOL / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*