default-logo

Caricaturiștii și umoriştii, aşteptaţi la Festivalul „Oltenii &… restu’ lumii”

Caricaturiștii și umoriştii sunt așteptați, în perioada 23-25 septembrie, cu praz şi pastramă, vin şi glume, muzică şi expoziții de caricatură la Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii”, din Slatina, judeţul Olt.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, primirea invitaţilor va fi făcută de actorul George Mihăiță (personalitatea festivalului).
Gogu Neagoe organizează salonul de caricaturi la Festivalul Naţional de Caricatură şi Umor „Oltenii şi restu’ lumii”.
Programul manifestării include: vineri, 23 septembrie 2022 : Orele 16,10 – 16,50: Expoziție de caricatură românească „Gabriel Bratu” (Galeria „Artis”); orele 17,17 – 18,00: Expoziţie de caricatură Gogu Neagoe (Holul Muzeului Județean Olt); sâmbătă,24 septembrie 2022: orele 11,00 – 11,30, Expoziţia concursului naţional de caricatură – jurizare, premiere (Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”); Expoziţie de caricatură: Marian Avramescu și Leongte Năstase (Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”).
Gogu Neagoe este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane, de pictură și de caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa, dar și din alte continente. A absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate. Artistul în vârstă de 44 de ani și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta. A creionat sute de de portrete, a intrat în contact cu zeci de personalități – șefi de state, sportivi – și, cel mai important, a ales să-și doneze operele în scopuri caritabile. Este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*