default-logo

Ziariştii profesionişti din Satu Mare şi-au ales o nouă conducere

Joi, 22 septembrie 2022, la sediul Centrului Multicultural Poesis Satu Mare, a avut loc şedinţa de alegeri a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) Filiala Satu Mare – Anton Davidescu.
Lucrările au fost moderate de Maria Adriana Zaharia, vicepreşedinta organizaţiei, care a început prin a propune participanţilor un moment de reculegere în amintirea preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, precum şi al filialei sătmărene, Dumitru Ţimerman.
Moderatoarea a făcut prezenţa şi a constatat că la şedinţă au participat 25 de membri din 37, aşadar s-a asigurat cvorumul. De asemenea, a anunţat scopul şedinţei – alegerea noii conduceri a filialei, apoi a prezentat demisia Ioanei Vladimirescu din funcţia de vicepreşedinte al filialei, păstrându-şi calitatea de membră a asociaţiei.
În cuvântul său, Dumitru Păcuraru, director general al Trustului de presă Informaţia Zilei, a propus ca patronii de presă să nu facă parte din asociaţie, aceasta fiind o asociaţie sindicală a celor care lucrează ca jurnalişti sau lucrători în instituţii de presă.
Trecându-se la vot, pentru funcţia de preşedinte a fost propus şi ales Felician Pop, jurnalist cu experienţă în presă scrisă şi în televiziune. În funcţia de vicepreşedinte au fost propuşi şi votaţi Mihai Sălceanu şi Maria Adriana Zaharia.
În cuvântul său, Felician Pop le-a mulţumit pentru alegere celor prezenţi şi s-a prezentat ca fiind descendent al unor părinţi şi chiar bunici ziarişti. A propus înfiinţarea unui club al jurnaliştilor şi a promis că va ţine unită breasla, deoarece ştie să coaguleze membrii şi i-a îndemnat pe jurnalişti să apeleze la el în problemele breslei. A mai promis să influenţeze în bine viaţa comunităţii şi să contribuie la închiderea rănilor lumii în care trăim.
La capitolul propuneri, Eva Laczko a spus că ar fi de dorit organizarea unui concurs de creaţie pentru tineri în memoria fostului preşedinte Dumitru Ţimerman. Felician Pop a adăugat că există deja un concurs de creaţie organizat în memoria jurnalistului Iosif Ţiproc, dar s-ar putea organiza altul, având un subiect diferit. (informatia-zilei.ro)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*